هنوز چند روزی از اعزام نیروهای مستشاری ارتش ایران به سوریه نگذشته بود که خبر شهادت چهار تن از این دلاورمردان از سوریه به گوش رسید؛ هرچند در آغاز گمانه زنی های فراوانی در خصوص نحوه شهادت این عزیزان غیر رسمی منتشر شده بود، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تأیید خبر شهادت چهار تن از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در سوریه، جزئیات این رویداد را هم تشریح نمودند.
به گزارش «تابناک»، امیر احمد رضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه مراسم وداع با پیکر شهدای تکاوران تیپ 65 نوهد نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (کلاه سبزها) ـ که به تازگی در مأموریت مستشاری در سوریه به شهادت رسیدند ـ در پاسخ به خبرنگاران با اشاره به حضور مستشاری نزاجا در سوریه اظهار داشت: به عنوان سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وظیفه داریم که اگر ماموریتی باشد، آنجا حاضر شویم و اجرای مأموریت کنیم.
وی افزود: داعش را در حد و اندازهای نمیبینیم که یک یگان نظامی را وارد کنیم. دشمن اصلی ما آمریکاست و ما متناسب با آنها خودمان را آماده میکنیم.
ادامه مطلب...
سعدالله زارعی در یادداشت روز کیهان نوشت:
همکاری راهبردی ایران و روسیه در پرونده «مقابله با تروریزم»، غرب و رژیمها و نیروهای وابسته به آن را بشدت نگران کرد و به موضعگیری شدید وادار نمود اما سوال اساسی این است که چه چیزی از این «همکاری مشترک» باعث عصبانیت و نگرانی آنان شده است؛ اصل مبارزه با تروریزم حداقل در صورت قضیه با غرب و اصول اعلامی آن منافات ندارد بنابراین قاعدتا مبارزه با تروریزم نباید سبب نگرانی غرب شده باشد کما اینکه ورود ایران به این مبارزه در جریان آزادسازی 4 استان عراق از سیطره داعش باعث نگرانی غرب نشد. آنان حتی در شکل ظاهر، نقش ایران را در مبارزه با تروریزم داعش ستودند و یکی از مقامات آمریکایی گفت؛ «ظرفیت ایران برای رهبری مهار داعش بالاست و هیچ کشور دیگری در منطقه قادر به ایفای این نقش نیست.» نگرانی آمریکا، اروپا و رژیمهای وابسته منطقه از همکاری ایران و روسیه در پرونده امنیتی سوریه به تلاش دو کشور برای تثبیت دولت اسد هم برنمیگردد. اگرچه غرب و رژیمهای وابسته به آن از ادامه حضور بشاراسد در قدرت ناخرسندند و برای حذف او همه تلاش خود را کرده و راههای قانونی و غیرقانونی را طی نمودهاند اما همکاری ایران و روسیه در امور مربوط به دولت سوریه تازگی ندارد تا موجب نگرانی جدید باشد.
ادامه مطلب...
شکار بالگردهاي چند ميليون دلاري با يک يا چند مين جهنده صياد که قيمتي دهها برابر کمتر از بالگردها دارند، بسيار کمهزينه و کمزحمت است و اين يعني سورپرايز سپاه پاسداران براي بالگردهاي مهاجم چند ميليون دلاري.
وقتي در ميان تجهيزات و تسليحات ايراني، نام صياد به ميان ميآيد، ناخودآگاه، ذهنها به سوي سلاح تک تيرانداز دقيقي ميرود که کاليبرش 12.7 و برد آن بيش از 1500 متر است، که اين روزها نمونه دوم آن نيز عملياتي شده است، اما صياد فقط سلاح تکتيرانداز نيست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يک سلاح در نوع خود جالب در اختيار دارد که صياد نام دارد اما اين سلاح، اسلحه انفرادي نيست بلکه يک مين زمين پايه و جهنده است.
مين ها به طور کلي به چند دسته تقسيم ميشوند، مينهاي دريايي شايد در اين مجموعه، اين روزها مشهورترين مينهاي ايراني باشند که "صدف" يکي از آن مجموعه است.
مينهاي ضدنفر و مينهاي ضدزره نيز جزو ديگر دستههاي مينهاي ايراني به شمار ميروند که در آخرين نمونه، مين کنار جادهاي رميت اواسط سال گذشته رونمايي شد. اين مين کنترل از راه دور، قادر است با ايجاد يک حجم انفجار بسيار بالا، يک ستون زرهي را در شعاع 100 تا 150 متري منهدم کند.
ادامه مطلب...
وزير امنيت داخلي آمريکا تاکيد کرد که سرويس مخفي آمريکا به منظور ارتقاي توانايي عملياتي و جلب مجدد اعتماد عمومي، پست رئيس اجرايي را ايجاد کرده است.
به گزارش اسپاتنيک، جيه جانسون وزير امنيت داخلي آمريکا با انتشار بيانيهاي تصريح کرد که سرويس مخفي آمريکا با هدف بهبود برتري عملياتي و جلب مجدد اعتماد عمومي، اقدام به ايجاد پست رئيس اجرايي کرده است.
وي در ادامه افزود: کلانسي مدير سرويس مخفي و من، ايجاد پست جديد رئيس اجرايي را اعلام مي کنيم. اين پست، در آينده نزديک با فرد مناسبي پر خواهد شد و تمايل داريم تا تحقيق گستردهاي را براي پيدا کردن فرد مناسبي براي اين پست انجام دهيم.
پست رئيس اجرايي با معاون مدير سرويس مخفي آمريکا معادل و برابر خواهد بود و مهمترين وظيفه آن ارتقاي عملکرد و ايجاد هماهنگي بين فعاليت هاي مختلف سرويس مخفي آمريکا خواهد بود.
جانسون در اين بيانيه همچنين از انتخاب "کريگ ماگاو" به عنوان معاون سرويس مخفي آمريکا خبر داده است. وي پيش از اين دستيار مدير سرويس مخفي در امور اطلاعات راهبردي بوده است.
موارد متعدد نقض امنيتي کاخ سفيد طي ماه هاي گذشته سرانجام منجر به استعفاي جوليا پيرسون مدير سابق سرويس مخفي آمريکا شد.
بر روی دست و یا کلاهخود سرباز امکان نصب نمایشگری است که تصاویر را دریافت می کند. این تصاویر میتواند توسط پرندههای بدون سرنشین، سامانه های دیدبانی اپتیکی موجود در منطقه و یا تصاویر ضبط شده توسط سایر سربازان حاضر در منطقه ارسال شود.
ادامه مطلب...
سامانه جديد تلفيقي مينشکار نيروي دريايي ارتش در رزمايش محمد رسولالله(ص) براي اولين بار عملياتي شد.
به گزارش منطقه عمومي رزمايش بزرگ محمد رسوالله(ص)، در چهارمين روز از رزمايش بمنظور جلوگيري از نفوذ دشمن به آبهاي ساحلي، يگانهاي پروازي، شناورهاي سطحي، قايقهاي تندرو، زيردريايي هاي سنگين کلاس طارق و شناورهاي بومي و بهينه شده به انجام عمليات مين ريزي پدافندي در گستره دريايي عمان و منطقه رزمايش پرداختند.
همچنين در پي مين ريزي نيروهاي مهاجم در راستاي آسيب رساندن به خطوط مواصلاتي و محل عبور و مرور شناورهاي خودي، نيروي دريايي ارتش بمنظور تامين امنيت کشتيهاي تجاري و نفتکش و باز نگه داشتن اين خطوط با بهره گيري از بالگردهاي RH به انجام عمليات مينروبي اقدام کرد.
ادامه مطلب...
موشک «سجيل»همانند موشک قدر (مدل پيشرفته و ارتقا يافته شهاب3 با برد حدود 2هزار کيلومتر) در نيمه دوم دهه 80.شمسي معرفي شده و برخي آن را برترين موشک بالستيک ايراني ميدانند.
اين موشک (محصول پروژه عاشورا)، اولين موشک دوربُرد سوخت جامد ايران، به سرعت و تنها ظرف چند دقيقه آماده پرتاب شده و پس از شليک نيز پرتابگر آن به سرعت محل را ترک ميکند. اين ويژگي باعث کاهش احتمال نابودي موشک قبل از پرتاب ميشود.
همچنين به دليل شتاب بسيار بالاي سجيل، امکان ردگيري آن در فازهاي اوليه پرتاب بسيار کم و عملآً شانس دشمن براي انهدام اين موشک در طي پرواز را ناچيز ميکند.
ادامه مطلب...
آمريکا بداند ايران را امثال شهيد بابايي و قاسم سليماني فراگرفتهاند.امير حسين چيتفروش در ادامه اين گفتگو تصريح کرد: روشهاي بوميسازي را تمرين کرديم و ياد گرفتهايم که آماده باشيم. اين ظرفيت در تمام نيروهاي مسلح وجود دارد. تهديد براي ايران معنا ندارد زيرا امنترين کشور جهان هستيم. در صورت تشخيص مسئولان نيروي هوايي ارتش آمادگي تجهيز کرانه باختري و آموزشهاي لازم به ساير کشورها را دارد.
وي در ادامه افزود: دشمنان هر راهي که رفتند به نفع ما بود. چند روز پيش اوباما گفت اي کاش چند نيرو مثل قاسم سليماني داشتيم، ما لشگر لشگر مثل قاسم سليماني داريم، آنها بدانند ايران اسلامي را مرداني امثال شهيد بابايي، شهيد صياد شيرازي و قاسم سليماني فرا گرفته است. دشمن مکتب ما را نميشناسد و با تحليل خود ما را ارزيابي ميکند، ما بايد فلسفه و ديدگاه داعش را بشناسيم و در جاي خود مقابله کنيم، اراده الهي اين است که همواره مسلمانان بر کفر و ظلم پيروز ميشوند، قطعا آينده داعش نابودي است، اگر اينگونه نبود رژيم پهلوي نابود نميشد زيرا پشتوانه آنها هم آمريکا بود.
ادامه مطلب...
امير دريادار حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در نشستي خبري که در آستانه 7 آذر (روز نيروي دريايي) برگزار شد از تست موفق جديدترين اژدر نيروي دريايي خبر داد و گفت: اين اژدر قابليت شليک از زيردريايي، شناورهاي سطحي و سامانههاي هوايي را دارد. سياري افزود: اين اژدر سه روز قبل در منطقه جاسک تست شده است.
khamenei.ir/ «من هفده هجده سال قبل به دولتي که در آن زمان سر کار بود و به مسئولان گفتم کاري کنيد که ما هر وقت اراده کرديم، بتوانيم در چاههاي نفت را ببنديم. آقايان به قول خودشان "تکنوکرات" لبخند انکار زدند که مگر ميشود؟!»[۱]
وقتي در اولين روز سال ۹۲ و در سخنراني عمومي رهبر انقلاب اسلامي در حرم مطهر رضوي اين عبارات از ايشان شنيده شد موجي از اظهارنظرها از سوي افراد و رسانههاي مختلف در تحليل اين سخنان ايجاد شد. هرچند تفاسير صرفاً سياسي از اين جملات تا مدتي بر تحليل عميق مسأله از زوايايي چون اقتصاد سياسي و مديريت کلان اقتصادي کشور سايه افکنده بود، اما با فُروکش کردن اين امواج سياسي و جديتر شدن برخي فشارها و توطئههاي دشمنان در زمينهي مسائل اقتصادي، اکنون فرصت مناسبي است تا بار ديگر به ريشهيابي و مرور دغدغههاي آيتالله خامنهاي دربارهي مسألهاي به نام «اقتصاد منهاي نفت» پرداخته شود.
ادامه مطلب...
چندی پیش خبری مبنی بر آمادگی ایالات متحده برای رونمایی و استفاده از فناوری نظامی لیزری در خلیج فارس منتشر شد که توجه بسیاری را به خود جلب. اکنون خبر از آن میرسد که این فناوری نظامی عملا بر روی یکی از ناوهای ایالات متحده در خلیج فارس به کار گرفته شده است. فناوری که پیش از این در سری «جنگ ستارگان» مفهوم سازی شده بود.
به گزارش تابناک، مقامات ارشد نیروی دریای ایالات متحده اعلام کرده اند که سلاح لیزری جدید که از نوع 30-kilowatt میباشد بر روی ناو نفربر USS Ponce مستقر شده است. این سلاح قادر است اشعه شش لیزر را به شکل متمرکز در یک سلاح قدرتمند لیزری استفاده کرده که میتواند برای نابود کردن هواپیما ها و قایق ها مورد استفاده قرار گیرد. در گزارشات منتشر شده از این فناوری عملا به اهدافی مانند قایق های تند روی ایران اشاره شده است.
برای ساخت این سلاح متخصصان صنعت دریایی ایالات متحده به مدت 7 سال و با هزینه 40 میلیون دلار فعالیت کرده اند. آنگونه که به نظر میرسد استقرار این سلاح در خلیج فارس به عنوان یک پروژه آزمایشی مد نظر قرار گرفته تا نیروی دریایی ایالات متحده به شکل کامل بر استفاده از این فناوری جدید تسلط یابد.
ادامه مطلب...
ايران توانسته است از وضعيت جاري در عراق نهايت استفاده را ببرد، اين استفاده اگر چه از روي هوشمندي و ذکاوت ايران به دست آمده اما همه چيز هم به هوشمندي ايراني ها باز نمي گردد، اشتباهات بسياري که امريکايي ها در سياست هاي خود در عراق مرتکب شده اند، سهمي به سزا در موفقيت هاي ايراني ها در عراق داشته است. به اعتقاد بسياري از تحليلگران از زماني که داعش از ماه ژوئن بر بخش هاي مهم از عراق مستولي شد ايراني ها توانستند فرصتي به دست بياورند که با استفاده از آن فرصت نفوذ خود را در عراق گسترش دهند و بر دستاوردهاي خود دائما بيفزايند.
ادامه مطلب...
روز يکشنبه 21 آبان 90 سردار شهيد حسن طهراني مقدم رئيس سازمان جهاد خودکفايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حين انجام يکي از مهمترين پروژههاي هوافضا، در پي وقوع انفجاري مهيب به همراه تعدادي از نيروهاي صنعت موشکي سپاه به شهادت رسيد.
شواهد و قرائن نشان ميداد که اين پروژه يکي از مهمترين و موثرترين پروژههايي بود که توسط اين شهيد بزرگوار پيگيري ميشد.
به گفته سردار محمد طهراني مقدم (برادر شهيد)، حاج حسن 2 روز قبل از شهادت -در روز جمعه- خدمت مادر بزرگوار خود رسيده و به ايشان مي گويد که ما «کار بزرگي» در پيش داريم و 3مرتبه از مادر مي خواهد براي موفقيت در اين پروژه دعا کند.
ادامه مطلب...
قاتل بن لادن در مصاحبه اي گفت که او دو گلوله به سمت سر بن لادن شليک کرده بود.
"روبرت اونيل" عضو واحد ويژه نيروي دريايي آمريکا که چند روز قبل از اين گفته بود او بن لادن را کشته است در مصاحبه اي با برنامه " The Lead" شبکه سي ان ان آمريکا، جزئيات قتل بن لادن را مطرح کرد.
او گفت که اهميتي براي اين موضوع قائل نيست که پنتاگون به دنبال بازخواست وي به دليل انتشار داستان کشتن بن لادن باشد.
اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در ماه مي 2011 در حمله نظاميان آمريکايي به مخفيگاهش در ابوت آباد در نزديکي شهر اسلام آباد پاکستان کشته شد.
روبرت اونيل ادامه داد: فکر مي کنم به صورتي جزئيات کشتن بن لادن را مطرح کرده ام که هيچ يک از تاکتيک ها يا قواعد را زيرپا نگذاشته ام. در صورتي که من مورد بازخواست قرار بگيرم دادگاه را مورد سخن خود قرار خواهم داد.
اين نظامي آمريکايي افزود: به دليل تهديدات موجود به احتمال 90 درصدي من از عمليات قتل بن لادن بر نمي گشتم زيرا تهديداتي از سوي ارتش پاکستان وجود داشت. اين امکان وجود داشت که بالگرد ما را سرنگون کنند. علاوه بر اين امکان داشت خانه بن لادن بمب گذاري شده باشد و افراد ديگري در اين خانه، جليقه هاي انفجاري خود را منفجر کنند.
وي توضيح داد: احتمال منفجر کردن خانه، زخمي شدن من، وجود انتحاري ها و شليک گاز همه اينها باعث شد احتمال عدم بازگشت ما بيش از احتمال بازگشت باشد.
اين عضو نيروهاي ويژه نيروي دريايي آمريکا افزود: قبل از رفتن به اين ماموريت با خانواده ام تماس گرفتم اما آنها را از جزئيات اين عمليات آگاه نکردم. علاوه بر اين براي کودکانم نامه نوشتم تا در صورتي که سالم برنگشتم، اين نامه را در اختيار آنها قرار دهند.
وي در بخش ديگري از اين مصاحبه توضيح داد که چگونه با استفاده از بالگرد در خارج از مجتمع محل سکونت بن لادن فرود آمدند در حالي که بالگرد نخست به هنگام فرود، سقوط کرده بود.
او گفت که نفر هشتم در ستون نظاميان واحد ويژه نيروي دريايي (SEAL ) بود و از طبقه همکف ساختمان تا طبقه دوم حرکت کرد. در اين طبقه 6 نظامي جلوي وي متفرق شدند تا پسران بن لادن را بگيرند و بقيه اتاق هاي ساختمان را پاک سازي و هر گونه تهديد احتمالي را خنثي کنند. در اين وضعيت او نفر دوم در صف قرار گرفت و به سمت طبقه سوم رفت جايي که پيش بيني مي شد بن لادن پيدا شود.
هنگامي که گروه وارد طبقه سوم شد او فردي را در مقابل خود ديد که مشخص شد يک زن است. اين نگراني وجود داشت که کمربند انفجاري داشته باشد. او فکر کرد که بايد بر وي چيره شود. هنگامي که وارد اتاق شد ترسيد بن لادن اتاق را منفجر کند.
اونيل توضيح داد: هنگامي که مطمئن شدم او بن لادن است به سمت سرش شليک کردم. او بر روي زمين افتاد. گلوله ديگري به سمتش شليک کردم و او را کشتم.
هشدارها درباره آغاز جنگ سردي ديگر ميان روسيه و غرب به سطح بيسابقهيي رسيده است. از مقامهاي روسي و غربي چون ميخاييل گورباچف آخرين رهبر اتحاد جماهير شوروي و هنري کيسينجر وزير خارجه سابق امريکا، که بگذريم، اکنون بررسيهاي يک پژوهشکده اروپايي نشان ميدهد برخوردهاي نزديک نظامي، ميان روسيه و کشورهاي غربي، در ماههاي گذشته بهطور چشمگيري افزايش يافته است.
ادامه مطلب...
ژنرال "هادی العامری"به علت سیاستهای سرکوب گرایانه صدام حسین در حالی که حکم اعدام وی صادر شده بود، سالها مجبور به دوری از عراق شد و در کشورهایی مثل اردن، سوریه و ایران زندگی کرد. العامری تابعیت ایرانی نیز دارد و همسرش ایرانی است.
ادامه مطلب...
شايد ژنرال بازنشسته آمريکايي تصور نميکرد با تمام تجهيزات تحت اختيارش در ائتلاف ضدداعش در سايه سرداري قرار بگيرد که با چند همراه خود شهرهاي عراق را يکييکي پشت سر گذاشته و رهبري نيروهاي عراقي در پيروزي بر داعش را بر عهده بگيرد.
شهريورماه سالجاري بود که در پايان نشست ناتو در انگليس از سوي باراک اوباما رئيسجمهور آمريکا اعلام شد که ائتلافي متشکل از ۱۰ عضو ناتو يعني آمريکا، انگليس، فرانسه، آلمان، کانادا، استراليا، ترکيه، ايتاليا، لهستان و دانمارک براي مقابله با داعش تشکيل شده است.
اين ائتلاف بنا بر گفته جان کري وزير خارجه ايالات متحده بايد طرح خود را براي کمک به دولت عراق در مقابله با داعش ظرف ۲ هفته نهايي ميکرد.
ادامه مطلب...
"شيخ جعفر شيخ مصطفي" وزير سابق پيشمرگه کردستان و فرمانده فعلي نيروهاي کُردي در گفتوگو با روزنامه کُرد زبان آوينه، از کمکهاي ايران و قاسم سليماني فرمانده نيروي سپاه قدس جمهوري اسلامي ايران تقدير و تشکر کرد.
وي در گفتوگو با شماره روز سهشنبه اين روزنامه گفت: هرکس به کُردها در مقابل داعش کمک کند ما از وي تقدير ميکنيم ؛ ژنرال سليماني نيز در اين جنگ به ما کمک کرده ؛ کُردها قدر شناس ايشان هستند و هر کسي که به ما کمک کند؛ ما اين به کمکها افتخار ميکنيم.
وزير سابق پيشمرگه کردستان که هم اکنون فرمانده نيروهاي کُردي را بر عهده دارد معتقد است ايران چه در گذشته و چه اکنون دوست وفادار کُردهاست و کُردها نيز هميشه ايران و ايرانيها را به عنوان همپيمان و دوست قديمي خود محسوب کردهاند.
شيخ جعفر درباره جنگ فعلي داعش به اين روزنامه گفت: تاريخ انقضاي تروريستها در حال اتمام است و آنها در تمامي جبهههاي جنگ شکست خوردند و مدتهاست پيشروي نداشته و در حال دفاع کردن هستند.
يکي از مسائلي که از همان روزهاي آغازين پيشروي گروه تروريستي داعش در عراق و سوريه مورد توجه تحليلگران قرار گرفت، نوع استفاده اي بود که اين گروه از رسانه هاي مدرن و امکانات فناورانه براي پيشبرد اهداف خود کرده و مي کند. يک تحليلگر مسائل منطقه در مطلبي به بررسي جزئيات شيوه کار داعش در زمينه پيشبرد جنگ رسانه اي در کنار جنگ ميداني پرداخته است.
علي هاشم، تحليلگر مسائل خاورميانه در مطلبي که در سايت تحليلي «المانيتور» منتشر کرده به بررسي راهبرد رسانه اي داعش پرداخته و مي نويسد براي اين گروه، جنگ رسانه اي و تبليغاتي به اندازه جنگ در عرصه ميداني از اهميت برخوردار است.
ادامه مطلب...