نوشته شده در تاريخ دو شنبه 24 اسفند 1394برچسب:, توسط valeh |

انسانهاى پاك سرشت در پى یك زندگى پاك و حیات طیب هستند كه زیباترین نماد آن را مى توان در زندگانى رهبران دینى جستجو كرد.

حضرت فاطمه زهرا  (سلام الله علیها)، از آن مربیان و معلمان اخلاق است كه بشر مى تواند زندگى ایشان را به عنوان بهترین الگو براى رفتار و معاشرت خود قرار دهد.

آن چه در پیش رو دارید اشاره اى است كوتاه و گذرا از ایمان و عبادت ایشان، اخلاق روش معاشرت ایشان، و دانش و بینش ایشان كه به اختصار از آن یاد مى‌‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 13 دی 1394برچسب:, توسط valeh |

عصر ایران؛ مصطفی داننده - دیشب تهران و مشهد شاهد حملات شدید معترضان به سفارت و کنسول‌گری عربستان در پی اعدام شیخ نمر بودند. اعتراض‌هایی که نشان از عصبانیت مردم شیعه ایران از این اتفاق بود.

عربستان با اعدام شیخ نمر نشان داد به دنبال ماجراجویی در منطقه و تقابل با ایران است. آل سعود می‌خواهد ایران را وارد جنگ کند. جنگی که نه تقابل ایران و عربستان بلکه تقابل شیعه و سنی است و می‌تواند فرقه گرایی را در خاورمیانه به اوج خود برساند.

این اعدام نشان داد که در عربستان عقلانیتی وجود ندارد اما پشت این حرکت یک استراتژی بزرگ نهفته است که ایران و شیعیان نباید از آن غافل شوند. تقریبا برای همگان از جمله آل سعود مشخص بود که اعدام شیخ نمر اعتراض گسترده شیعیان در عربستان، عراق و ایران را به همراه خواهد داشت. آنها به خوبی می‌دانستند که این اعتراض‌ها در ایران شدیدتر از دیگر کشورهاست و این همان نکته‌ای است که باید به آن توجه کنیم. عربستان با اعدام شیخ نمر دو هدف عمده را دنبال کرد. هم توانست یک نیروی مخالف حکومت خود را حذف کند و هم ایران را درگیر بحران اساسی کند.

لبخند عربستان بعد از حوادث تهران و مشهد/ گل به خودی به دستگاه دیپلماسی

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 14 آبان 1394برچسب:, توسط valeh |

 ازد‌‌‌واج پد‌‌‌ید‌‌‌ه‌ای است که از د‌‌‌یر باز و از زمان خلقت انسان بود‌‌‌ه و تا امروز نیز اد‌‌‌امه د‌‌‌اشته و مقد‌‌‌س‌ترین وپیچید‌‌‌ه‌ترین رابطه‌ میان انسان از د‌‌‌و جنس مخالف است و ابعاد‌‌‌ وسیع و عمیق و اهد‌‌‌اف متعد‌‌‌د‌‌‌ی د‌‌‌ارد‌‌‌.

با این حال د‌‌‌ر جامعه ما تمایل به ازد‌‌‌واج رسمی‌و د‌‌‌ائمی‌بسیار کمرنگ شد‌‌‌ه و البته طلاق به صورت رسمی‌و عاطفی افزایش یافته است. د‌‌‌ر سال‌های اخیر نیز سبک جد‌‌‌ید‌‌‌ی از زند‌‌‌گی به خصوص د‌‌‌ر شهرهای بزرگ تحت عنوان ازد‌‌‌واج سفید‌‌‌ د‌‌‌ید‌‌‌ه شد‌‌‌ه است که نشان د‌‌‌هند‌‌‌ه‌ بی بند‌‌‌ و باری و شکل رسمی‌رابطه جنسی به خصوص د‌‌‌ر جوامع غربی است که د‌‌‌ر آن، د‌‌‌و فرد‌‌‌ی که با هم تفاهم اولیه د‌‌‌ارند‌‌‌ و نمی‌خواهند‌‌‌ نسبت به هم تعهد‌‌‌ی د‌‌‌اشته باشند‌‌‌ زند‌‌‌گی مشترک خویش را شروع می‌کنند‌‌‌ و هیچگاه زوجیت آنان به طور شرعی و قانونی ثبت نخواهد‌‌‌ شد‌‌‌.

ممکن است که آنان بین خود‌‌‌ قرار د‌‌‌اد‌‌‌ و شروطی را د‌‌‌ر نظر بگیرند‌‌‌ مثلا د‌‌‌ر ارتباط با خرج و مخارج زند‌‌‌گی چگونه خرج کنند‌‌‌ یا اینکه شرایط یک زند‌‌‌گی معمولی را بد‌‌‌ون تعهد‌‌‌ قانونی و رسمی‌بپذیرند‌‌‌. چنین افراد‌‌‌ی که این‌گونه زند‌‌‌گی را برای خود‌‌‌ برمی‌گزینند‌‌‌، برد‌‌‌اشت صحیحی از خانواد‌‌‌ه و کارکرد‌‌‌ها و اهد‌‌‌اف ارزشمند‌‌‌ آن ند‌‌‌ارند‌‌‌ و این سبک زند‌‌‌گی ازنظر سنت شرع و قانون به هیچ وجه مورد‌‌‌ قبول جامعه اسلامی‌ایرانی و فرهنگ اصیل خانواد‌‌‌گی آن نیست. د‌‌‌ر ایران این پد‌‌‌ید‌‌‌ه شوک فرهنگی‌ای است که نقش نا مطلوبی برای آیند‌‌‌ه‌ جامعه د‌‌‌اشته و کانون گرم خانواد‌‌‌ه را تهد‌‌‌ید‌‌‌ می‌کند‌‌‌ و د‌‌‌ر این گزارش نگاهی د‌‌‌اریم به ریشه‌ها، علل پید‌‌‌ایش، آسیب‌ها و تهد‌‌‌ید‌‌‌‌هایی که از ازد‌‌‌واج سفید‌‌‌ د‌‌‌ر جامعه ایرانی پد‌‌‌ید‌‌‌ می‌آید‌‌‌.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 4 مهر 1394برچسب:, توسط valeh |

برخی صحبت از خرابکاری می کنند، مخصوصا اینکه جرثقیل متعلق به شرکت پیمانکار «بن لادن» بوده و در سالروز وقوع حادثه 11 سپتامبر در مسجدالحرام سقوط کرد. برخی حتی مدعی‌اند کشتار بعضی از زائران در آن روز تصادفی و سهوی نبوده و احتمال سوءقصد را می‌دهند.
 
پس از بازدید پادشاه عربستان از کانون حادثه، کمیته بررسی تشکیل شد و نتایج اولیه بررسی‌ها، احتمال هرگونه خرابکاری را رد می‌کند،‌ با این حال پیمانکار طرح توسعه مسجدالحرام را که همان شرکت «بن‌لادن» است به خاطر سهل‌انگاری مقصر اعلام میکند
 
در این میان برخی مقامات ایرانی، عربستان را به خاطر ناتوانی در تامین امنیت زائران بی‌کفایت اعلام کرده اند که شواهد مُهر تاییدی بر این اظهارات هستند. گرچه رسما اشاره‌ای درباره‌ی خرابکاری نمی‌شود، اما پس از انتقال اجساد برخی این احتمال را مطرح کرده‌اند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 شهريور 1394برچسب:, توسط valeh |

از نخستین روزهای ربوده شدن امام موسی صدر در نهم شهریور ۱۳۵۷، معمای رهبر غائب شیعیان لبنان موضوع گزارش‌های سفیران ایالات متحده شد. ریچارد پارکر، ویلیام ایگلتون و ویلیام سالیوان سفیران آمریکا در لبنان، لیبی و ایران تا چند هفته پس از آن اخبار و تحولات مربوط به ناپدید شدن امام موسی صدر را پیگیری می‌کردند.

به گزارش تاریخ ایرانی، در این تلگرام‌ها و گزارش‌ها که سایت ویکی لیکس به تازگی همراه با اسناد سال ۱۹۷۸ منتشر کرده، آن‌ها به نقل از منابع خود فرضیاتی چون اسارت صدر در لیبی و رد ادعای سفر او به ایتالیا را پررنگ‌تر دانسته‌اند. به گزارش «تاریخ ایرانی»، این اسناد نشان می‌دهد که حداقل تا هفته‌های نخست ربایش موسی صدر یا حبس او در لیبی، دیپلمات‌های آمریکایی هیچ شواهدی دال بر قتل او توسط قذافی نیافته‌اند و اغلب افرادی که ذکرشان رفته به آن‌ها گفته‌اند که ایشان زنده و صحیح و سالم است.

https://wikileaks.org/plusd/cables/1978TRIPOL01265_d.html



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 26 فروردين 1394برچسب:, توسط valeh |

 «آقا راه خدعه را بست» عنوان يادداشت روز روزنامه کيهان به قلم محمد ايماني است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:

1- تلاطم امواج، هر چند زورق‌ها را واژگون کند اما قادر به هماوردي با دريا و اقيانوس نيست. بلکه هر چه امواج متلاطم‌تر باشد، عظمت دريا بيشتر به چشم مي‌آيد. همان روح خدايي(ره) که درباره خبر فتح خرمشهر فرمود «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، خبرهاي ناگوار را هم با آرامش پذيرا مي‌شد چنان که در ماه‌هاي آغازين جنگ وقتي خبر سقوط يکي از شهرها را به ايشان مي‌دهند، فقط مي‌گويد «جنگ همين است ديگر»! و بعد «الله‌اکبر»! تکبيرهًْ الاحرام مي‌گويد و به نماز مي‌ايستد. از متن همان طمأنينه و آرامش مبتني بر توکل حضرت حق است که امروز پايگاه‌هاي مهم استکبار يکي پس از ديگري در چهار گوشه غرب آسيا سقوط مي‌کند.
2- روز پنج‌شنبه گذشته آن هنگام که رهبرمعظم انقلاب به ارزيابي مذاکرات هسته‌اي پرداختند، آنچه بيش از همه به چشم آمد، وقار و آرامش و متانت ايشان با وجود بيان دغدغه‌هاي مهم درباره اين مذاکرات بود چنان که پايگاه اينترنتي گروهک ملي-مذهبي در تحليل خود خاطر نشان کرد «پاسخ آيت‌الله خامنه‌اي به مصاحبه اوباما با نيويورک تايمز- که تفاهم لوزان را پيروزي بزرگ ديپلماتيک خوانده بود- نوعي خونسردي بود... رهبر جمهوري اسلامي به خاطر نقش ايران در پرونده‌هاي مهم منطقه‌اي، داراي برگ‌هاي برنده و ميدان مانور است. تأکيد او بر اجماع داخلي در کشور در شرايطي بود که اوباما از اختلاف در آمريکا و نوعي موازي‌سازي سخن گفت». اين برداشت البته، غريب نيست.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 فروردين 1394برچسب:, توسط valeh |


شکنجه‏ که در ساده‌ترين تعريف خود، به آزار جسمي يا روحي براي مجبور کردن کسي به کاري اطلاق مي‌شود، يکي از روش‌هاي پليد افراد يا حکومت‌ها براي رسيدن به اهدافشان است. شکنجه‌ي زندانيان به‌خصوص زندانيان سياسي يا به عبارتي افرادي که به دليل فعاليت‌هاي سياسي زنداني شده‌اند، از روش‌هاي معمول دولت‌هاي ديکتاتور جهت گرفتن اعترافات غيرواقعي يا ممانعت آنان از فعاليت‌هاي سياسي است.
مصداق بارز اين نوع شکنجه در دوران معاصر را مي‌توان در رژيم پهلوي سراغ گرفت. در اين رابطه، محمدرضاشاه پهلوي با تشکيل دو نهاد مخوف ساواک و کميته‌ي مشترک ضدخرابکاري، سخت‌ترين شکنجه‌ها را در حق مخالفان خود اعمال نمود. اين دو سازمان که با حمايت و آموزش نيروهاي آمريکا و اسرائيل شکل گرفته بودند، مهم‌ترين سازمان اطلاعاتي و امنيتي رژيم محسوب شده و با عملکرد خود، نقش مهمي در بروز نارضايتي‌هاي مردمي و نيز تشديد خفقان سياسي کشور داشتند.
ساواک که در سرکوب عناصر مخالف نظام سلطنتي فعاليت گسترده‌اي داشت، به‌عنوان عامل شکنجه و قتل بسياري از مخالفان حکومت پهلوي شناخته مي‌شد. کميته‌ي ضدخرابکاري نيز که با مشارکت برخي از عوامل ساواک در سال 1350 تشکيل گرديد، نقش مهمي در سرکوب و اعمال بدترين شکنجه‌ها داشت که در اين نوشته به تشريح برخي از انواع اين شکنجه‌ها پرداخته مي‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 فروردين 1394برچسب:, توسط valeh |



اين نام‌گذاري مي‌رود تا تصورها از ارتباط عموماً حقوقي و خشک کارفرما و کارگزار را به فضاي آکنده از ديگرخواهيِ «همدلي و هم‌زباني» ببرد و برگي ديگر بر دفتر مضامين بلند برخاسته از فرهنگ انقلاب اسلامي بيفزايد.
همدلي و هم‌زباني ميان کارگزار و کارفرما. معنايي بديع و مهم در فرهنگ سياسي است که رهبر فرزانه‌ي انقلاب سال 1394 شمسي را با عطف توجه به آن، سالِ «همدلي و هم‌زباني دولت و ملت» ناميدند. و اين نام‌گذاري مي‌رود تا تصورها از ارتباط عموماً حقوقي و خشک کارفرما و کارگزار را به فضاي آکنده از ديگرخواهيِ «همدلي و هم‌زباني» ببرد و برگي ديگر بر دفتر مضامين بلند برخاسته از فرهنگ انقلاب اسلامي بيفزايد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 4 بهمن 1393برچسب:, توسط valeh |
http://farsi.khamenei.ir/ndata/home/1393/139311021843d276a.jpg

بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم
به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی
حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره‌ی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم؛ نه به این علّت که پدران و مادران شما را ندیده می‌انگارم، بلکه به این سبب که آینده‌ی ملّت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حسّ حقیقت‌جویی را در قلبهای شما زنده‌تر و هوشیارتر می‌یابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم، چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کرده‌اند.

سخن من با شما درباره‌ی اسلام است و به‌طور خاص، درباره‌ی تصویر و چهره‌ای که از اسلام به شما ارائه میگردد. از دو دهه پیش به این سو ــ یعنی تقریباً پس از فروپاشی اتّحاد جماهیر شوروی ــ تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا این دین بزرگ، در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود. تحریک احساس رعب و نفرت و بهره‌گیری از آن، متأسّفانه سابقه‌ای طولانی در تاریخ سیاسی غرب دارد. من در اینجا نمیخواهم به «هراس‌های» گوناگونی که تاکنون به ملّتهای غربی القاء شده است، بپردازم. شما خود با مروری کوتاه بر مطالعات انتقادی اخیر پیرامون تاریخ، می‌بینید که در تاریخنگاری‌های جدید، رفتارهای غیر صادقانه و مزوّرانه‌ی دولتهای غربی با دیگر ملّتها و فرهنگهای جهان نکوهش شده است. تاریخ اروپا و امریکا از برده‌داری شرمسار است، از دوره‌ی استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگین‌پوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزی‌هایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.

این به‌خودی‌خود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشته‌های دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمّی همچون شیوه‌ی برخورد با فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی، از شکل‌گیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟

شما بخوبی میدانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینه‌ی مشترک تمام آن سودجویی‌های ستمگرانه بوده است. اکنون من میخواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراس‌افکنی و نفرت‌پراکنی، این‌بار با شدّتی بی‌سابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامه‌ی قدرتهای بزرگ است و چه منافعی در سایه‌ی تصویرسازی غلط از اسلام، تأمین میگردد؟ پس خواسته‌ی اوّل من این است که درباره‌ی انگیزه‌های این سیاه‌نمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.

خواسته‌ی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریست‌های تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کرده‌اید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) و آموزه‌های انسانی و اخلاقی او را مطالعه کرده‌اید؟ آیا تاکنون به جز رسانه‌ها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کرده‌اید؟ آیا هرگز از خود پرسیده‌اید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طیّ قرون متمادی، بزرگترین تمدّن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکّران را تربیت کرد؟

من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیّت، سدّ عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس به‌صورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، امّا هر یک از شما میتواند به قصد روشنگریِ خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است امّا میتواند پرسش‌های جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسش‌ها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقت‌های نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسئولیّت‌پذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسوده‌تر به نگارش درآورند.

سیّدعلی خامنه‌ای
۱۳۹۳/۱۱/۱
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, توسط valeh |

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, توسط valeh |

نه، من شارلی نیستم....

من عزه ام، من زخم همچنان خونین برمه ام، زمین سوخته زیر چکمه های نظامیان مصرم، من معصومیت دختر 14 ساله عراقی ام که سربازان متمدن شما پس از تجاوز، او و همه خانواده اش را آتش زده اند....

من صدای خفه شده مسلمانان آفریقای مرکزی ام که توسط وحشی های نصرانی تحت حمایت فرانسه تکه تکه شدند، من سوریه فراموش شده ام....

من شارلی نیستم.....

من آن انسان درجه دومی هستم که کشته شدنش هیچ شمعی را روشن نمی کند، هیچ کمپینی را به راه نمی اندازد، هیچ اشکی ولو ریاکارانه را بر گونه هیچ پادشاهی نمی لغزاند....

من شارلی نیستم....

من نیم میلیون کودک کشته شده عراقی بر اثر سوء تغذیه ام...

کودکانی که پیش از جنگ بی معنی و فاجعه بار عراق، بر اثر تحریم غذا و دارو جان دادند ...

من شارلی نیستم....

من کاریکاتور هیچ پیامبری را نکشیده ام.....

من به آزادی بیان متناقض و ریاکارانه شما اعتقادی ندارم...

من شارلی نیستم....

من از شارلی و از همه آنهایی که در آن نمایش مضحک اشک های مصلحتی ریختند بیزارم..

من همه آنهایی هستم که با دخالت های مستقیم و غیر مستقیم شما مثلا متمدن ها به خاک سیاه نشسته اند....

من شارلی نیستم.

نوشته شده در تاريخ جمعه 23 آبان 1393برچسب:, توسط valeh |

 

آشنايي راقم اين سطور با نام مرحوم استاد جورج سمعان جرداق لبناني و اثر جاودانه‌اش «الامام علي صوت العداله الانسانيه» به سال‌هاي تحصيل در شهر مقدس قم برمي‌گردد. روزي براي خريد کتابي به پاساژ قدس در خيابان ارم، نزديک حرم مطهر کريمه اهل بيت (سلام الله عليها) رفته بودم که ترجمه اين کتاب به فارسي به قلم محقق ارجمند جناب آقاي سيد هادي خسروشاهي (دامت برکاته) توجهم را جلب کرد. مشتاق شدم که ببينم اين نويسنده عرب به کدام کشور تعلق دارد و کدامين آيين را برگزيده که با اندک تورقي در کتاب معلوم شد لبناني و مسيحي است. در اطراف شخصيت جامع و کامل دوم شخص عالم هستي بعد از رسول مکرم اسلام (ص) از جانب دانشمندان و محققين بزرگ تشيع و تسنن کتاب‌هايي به‌نحو مستوفي نگاشته شده است. مرحوم عبدالفتاح عبدالمقصود مصري کتاب «الامام علي بن ابي طالب» را در هشت‌جلد به رشته تحرير درآورده که به‌فارسي نيز قبل از انقلاب اسلامي ترجمه شده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 3 آبان 1393برچسب:, توسط valeh |

 

يکي از مسائلي که از همان روزهاي آغازين پيشروي گروه تروريستي داعش در عراق و سوريه مورد توجه تحليلگران قرار گرفت، نوع استفاده اي بود که اين گروه از رسانه هاي مدرن و امکانات فناورانه براي پيشبرد اهداف خود کرده و مي کند. يک تحليلگر مسائل منطقه در مطلبي به بررسي جزئيات شيوه کار داعش در زمينه پيشبرد جنگ رسانه اي در کنار جنگ ميداني پرداخته است.

علي هاشم، تحليلگر مسائل خاورميانه در مطلبي که در سايت تحليلي «المانيتور» منتشر کرده به بررسي راهبرد رسانه اي داعش پرداخته و مي نويسد براي اين گروه، جنگ رسانه اي و تبليغاتي به اندازه جنگ در عرصه ميداني از اهميت برخوردار است.




ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 3 آبان 1393برچسب:, توسط valeh |



در هر دوره‌اي از تاريخ، نظمي بر جهان حاکم بوده و در عرصه روابط بين‌الملل، موقعيت هر يک از کشور‌ها و ملت‌ها، بر اساس نظم حاکم تعريف و تعيين مي‌شد. به عنوان مثال براي يک دوره طولاني چند صد ساله و تا پيش از جنگ جهاني دوم، نظام چند قطبي بر جهان حاکم بود و چند قدرت سلطه‌گر اروپايي، با سلطه بر ديگر کشور‌ها، دنيا را بين خود تقسيم کرده بودند.

فرو ريختن نظام چند قطبي و پيدايي يک نظام جديد دو قطبي با محوريت امريکا و شوروي، از مهم‌ترين پيامد‌هاي جنگ جهاني اول و دوم در عرصه بين‌الملل و سياست جهان بود. از سال 1945 به بعد، امريکا و شوروي با تشکيل دو بلوک قدرت مبتني بر انديشه‌ها و ايدئولوژي‌هاي ماديگرايانه، جهان و کشور‌ها را به دو بلوک غربي و شرقي تقسيم نموده و در چار‌چوب چنين نظمي، حاکميت‌هاي ملي بسياري از کشور‌ها را نقض و آنها را، در مسير دلخواه خود به حرکت در‌آوردند. در دوران نظام دو قطبي، بسياري از کشور‌ها به ناچار، مي‌بايست در مسير‌هاي ريل‌گذاري شده از سوي امريکا يا شوروي حرکت کنند و حرکت ملت‌ها بر اين اساس، تأمين کننده منافع و امنيت دو ابر‌قدرت غرب و شرق بود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مرداد 1393برچسب:, توسط valeh |


حقيقت رابطه بين «داعش» و ايالات متحده آمريکا چيست؟ اظهارات آمريکايي ها پيرامون تحولات عراق و سوريه راه را براي پاسخ هاي متعدد به اين پرسش باز مي گذارد. به گونه که مي توان سه پاسخ جداگانه را به اين شرح در آن يافت: اول پاسخ کساني که مي گويند واشنگتن تشکيلات داعش را دشمن مي شمارد و به همين دليل آن را در زمره گروه هاي تروريستي قرار داده است. کاري که دولت هاي عرب و اسلامي ديگر نيز کردند. اما در عين حال واشنگتن از درگيري بين داعش و نظام سوريه خشنود است. بخصوص که اين يکي شعارهاي طايفه گرايي سر مي دهد. مادام که هدف گروهي ويراني مسلمانان يا نشان دادن اسلام و مسلمين به صورت دشمن آمريکا يا نشان دادن آنها به عنوان گروه هاي تروريستي باشد، صرف نظر از اينکه اسلام في نفسه ديني است که به مدارا و همزيستي مي خواند، واشنگتن به آنها وقعي نمي گذارد.




ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مرداد 1393برچسب:, توسط valeh |



يک باره با شمشيرهاي برهنه در کوچه ها و خيابان ها و بازارها و هرجا که مردم تجمع کرده باشند، خارج مي شوند و نداي «حکم فقط از آن خداست را سر مي دهند» و پس از آن بدون اينکه ميان کسي تمايز و تفاوتي قائل شوند، همه مردم را از دم تيغ مي گذرانند.

آنچه گفته شد، توصيف يکي از صحنه هاي قرون و دوره هاي گذشته نيست، بلکه يکي از برخوردها و تعامل هاي گروه هاي تکفيري در مناطقي است که آنها را به تصرف خود درآورده اند، چقدر صحنه هايي که اين روزها مشاهده مي شود، شبيه صحنه هاي تاريخي به وقوع پيوسته توسط خوارج و تکفيري ها در قرون اوليه اسلامي است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مرداد 1393برچسب:, توسط valeh |


  ريشه‌هاي تروريسم چنان عميق است که هم به تحولات بين‌المللي در صد ساله اخير مي‌رسد و هم وراي آن، مرزهاي زماني را درنورديده و با تکيه بر تئوري‌هاي سلفي‌گرايانه، به قرن‌هاي ابتدايي تمدن اسلامي نزديک مي‌شود، همان سال‌هاي نخستيني که انحراف از تعاليم نبي مکرم اسلام(ص) سبب ساز جنگ‌هايي در سرزمين‌هاي اسلامي شد.


اکنون بيش از ۱۴۰۰ سال پس از آن سال‌ها، بار ديگر درخت بنيادگرايي در منطقه ميوه‌اي ديگر داده است و تروريست‌هاي داعش عزم جزم کرده‌اند تا همان سناريويي را تکرار کنند که چهارده قرن پيش پدران معنوي‌شان همان راه را پيموده بودند و مشکلات بسياري را موجب گشتند.




ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 3 مرداد 1393برچسب:, توسط valeh |


يک روزنامه آمريکايي اذعان کرد رهبر ايران محاسبات غرب درباره اضطرار ايران براي مذاکره را به هم زده و اکنون برخلاف تصور قبلي معلوم شده ايران از توسعه ظرفيت غني‌سازي دست نمي‌کشد.

روزنامه وال‌استريت ژورنال در اين باره نوشت: فضاي کلي مذاکرات از خوش‌بيني چند هفته گذشته به واسطه امتيازهايي که بنا بود ايران در خصوص راکتور آب سنگين اراک ارايه کند، به نوعي بدبيني در روزهاي اخير چرخش داشته است. بدبيني که ناشي از باقي ماندن شکاف‌هاي عميق‌ بر سر موضوعات کليدي مانند کميت و کيفيت ظرفيت غني‌سازي در ايران است.



ادامه مطلب...



حمايت رهبري از دولت يازدهم که در مراسم افطاري ايشان به مسئولان نظام بيان شد، در سطح بالايي مورد توجه دولتمردان قرار گرفت. آنان به حق نظر رهبري را در مورد عملکرد خويش مهم مي‌دانند و اين «حمايت با تمام وجود» را همچون نشانه افتخاري براي خويش مي‌دانند.

رسانه‌هاي اصلاح‌طلب هم که در گفتمانشان سهم چنداني براي ولايت فقيه قائل نمي‌شوند، مگر اوقاتي که قرار است به اختيارات قانوني اين مقام معترض شوند، از معدود دفعاتي بود که عکس و کلام رهبري را تيتر يک خود کردند. اين البته موجب خرسندي است و بايد به فال نيک گرفته شود که اين روزها موضوع مباحث، بر سر ميزان حمايت رهبري است و هر کس تلاش مي‌کند خود و جريانش را به ولي فقيه نزديک‌تر، همسوتر و مورد حمايت‌تر ترسيم کند. اين ميان البته تفسيرهاي گوناگون از حمايت رهبري ارائه مي‌شود. حاميان دولت تلاش دارند تا از درون جملات آقا، نوعي نقدناپذيري دولت و اعمال سکوتي اجباري بر منتقدين دولت را نتيجه بگيرند؛ چيزي که نه آقا و نه حتي خود رئيس‌جمهور مد نظر ندارند. پس ماجراي اين حمايت رهبري چيست؟



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 تير 1393برچسب:, توسط valeh |


"محمد العريفي" چهره سرشناس وهابي در عربستان و صاحب فتواي "جهاد نکاح" مدعي شد که گروهک تروريستي - تکفيري "دولت اسلامي عراق و شام" موسوم به "داعش" اخيراً سپاهي از جن تشکيل داده است. وي در ادامه اظهاراتش که بيشتر به توهم شبيه است تا واقعيت،‌گفت: "رافضي"ها از تمامي نيروهاي خود عليه "داعش" استفاده مي‌کنند از همين رو بر مسلمانان واجب است که به هر نحوي از خلافت اسلامي پشتيباني کنند!

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.