همچنين در آن مقطع يک منبع ديپلماتيک به پايگاه خبري يمني «حيات عدن» گفت که عربستان سعودي تهديد کرده است، براي متوقف کردن آنچه که تلاش حوثيها براي تصرف صنعا پايتخت يمن خواند، از زور استفاده خواهد کرد. اين درحالي است که جنبش انصار الله يمن ادعاي برخي رسانه هاي محلي درباره تحرکات و آمادگيهاي رزمي و جنگي خود در اطراف شهر صنعا پايتخت اين کشور را رد کرد و درباره تعرض به اعتراضات مسالمت آميز مردم براي درخواست جهت ايجاد تغييرات سياسي در کشورشان هشدار داد.
ادامه مطلب...
آيا ما واقعا شاهد تغيير ديدگاه آمريکا و اروپا در خاورميانه خواهيم بود؟ گفتنش سخت است. اما مسائل واقعا پيچيده تر از آنچه چند سال پيش به نظر مي رسيد، جلوه مي کنند.
ادامه مطلب...
موضوع واکنش هاي بين المللي به وقايع فرگوسن آمريکا، امروز نيز در مرکز توجه شماري از مطبوعات و رسانه ها قرار داشته است. در اين زمينه، روزنامه «نيويورک تايمز» به انتقادات مطرح شده از سوي ايران و روسيه عليه آمريکا به واسطه برخوردهايش در سرکوب معترضان در شهر فرگوسن پرداخته است. درباره ايران، اين روزنامه مي نويسد طي روزهاي اخير، مجموعه اي مطالب در حساب توئيتر منسوب به رهبر ايران منتشر شده که در آن، مواردي درباره تاريخچه اقدامات نژادپرستانه در آمريکا مورد اشاره قرار گرفته است. ديگر مطالب منتشره در اين صفحه، از جمله بيان اينکه دولت آمريکا مردم خود را فراموش کرده است، از جمله ديگر مواردي است که مورد اشاره نيويورک تايمز قرار گرفته است.
ادامه مطلب...
الشرق الاوسط در گزارشي به بررسي شخصيت محمد الضيف فرمانده گردان هاي عز الدين القسام، شاخه نظامي جنبش حماس پرداخت.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در پايگاه اينترنتي خود در گزارشي با عنوان «فرمانده گردان هاي القسام، مرموزترين مردي که فلسطيني ها او را وزير دفاع و اسرائيلي ها او را سر افعي مي نامند» به قلم کفاح زبون نوشت در ژانويه سال 2011 مادر محمد الضيف «ابو خالد» فرمانده کل گردان هاي القسام مرموزترين فرد در ميان فلسطينيان از دنيا رفت. همه فرماندهان و رهبران حماس در تشييع جنازه اش حضور يافتند جز خود ابو خالد که معلوم نبود حضور دارد يا خير؟
ادامه مطلب...
اولين بار که ايران و آمريکا به صورت رودر رو و دوجانبه ديدار کردند، داعش در منطقه سر برآورد. دومين بار که بر سر ميز مذاکره رفتند، آمريکا به داعش حمله هوايي کرد.
اولين بار پس از ٣٥ سال ايران و آمريکا پس از بنبست وين ٤، به مذاکره نشستند. نتيجه مذاکرات آنطور که بعدها مذاکره کنندگان ايراني گفتند؛ موجب گشايش در روند مذاکره با ۱+۵ شد. مذاکره کنندگان به ويژه عراقچي از حضور ويليام برنز به عنوان «حضوري سازنده» ياد کرد.
ادامه مطلب...
آن چه داعش با کارهاي انتحاري اش در عراق انجام مي دهد بيش از هر چيز شبيه خلبان هاي کاميکازي ژاپني ها است که براي دفاع از خود و تخريب روحيه حريف انجام مي دادند. اکنون سوال مهمي که مطرح مي شود، اين است: بعد از تسلط داعش بر مناطق سني نشين چه خواهد شد؟
از اين بالاتر تصور کنيم اگر داعش بر بغداد مسلط شد، آيا مي تواند اين شهر را با اکثريت ساکنان شيعي اش اداره کند؟
ادامه مطلب...
سازنده خواندن گفتوگوهاي هستهاي اخير ايران و آمريکا از سوي واشنگتن، مذاکرات ايران و انگليس براي بازگشايي کامل سفارتخانهها، فرصت مناسب روسيه جهت اقدام عليه غرب به واسطه روابط مسکو با تهران، بازتاب خبر ساخت سامانههاي دفاع موشکي پيشرفته در ايران و بازتاب اقدام کارگردان مشهور ايراني در حمايت از مردم غزه، از جمله مهمترين مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ايران است.
ادامه مطلب...
وقتي در ماه مي، پدرخوانده تروريست هاي تکفيري در خاورميانه يعني همان بندربن سلطان- شاهزاده منفور سعودي- به دستور مستقيم پادشاه عربستان از راس هرم اطلاعاتي و امنيتي رژيم عربستان پائين کشيده شد، کمتر کسي فکر مي کرد اين مار کهنه کار سعودي بتواند دوباره به سيستم حاکمه عربستان بازگردد.
ادامه مطلب...
آغاز حملات هوايي امريکا به شمال عراق، خبر از در پيش بودن رويدادهاي غير منتظره فراوان در محيط امنيتي منطقه مي دهد. از حدود دو ماه قبل، روشن بود که همه حوادث نوظهور منطقه، در چارچوب نقشه اي واحد قرار دارد که از پيش طراحي شده و جزء به جزء در حال اجراست. اين نوشته درباره جزئيات آن نقشه از پيش نوشته شده و ميزان کاميابي ها يا شکست هاي آن بحث نمي کند.
اما مفروض اين نوشته اين است که در محيط امنيتي اطراف ما چيزي به نام پديده تصادفي يا طراحي نشده وجود ندارد. هر پديده اي بخشي از يک طراحي است.
ادامه مطلب...
مامور کهنهکار سازمان مرکزي جاسوسي امريکا و مشاور اطلاعاتي وزير جنگ اين کشور که بنيانگذار اصلي گروههاي تروريستي در خاورميانه به شمار ميآيد، در زمينه تأسيس و فرماندهي گروهک "داعش" نيز متهم رديف اول است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه العالم؛ " مايکل ويکرز"،سرکرده و بنيانگذار اصلي تشکيلات تروريستي داعش و همه گروه هاي تروريستي خاورميانه و طرف سوم حوادث اخير جهان عرب است.
ادامه مطلب...
حقيقت رابطه بين «داعش» و ايالات متحده آمريکا چيست؟ اظهارات آمريکايي ها پيرامون تحولات عراق و سوريه راه را براي پاسخ هاي متعدد به اين پرسش باز مي گذارد. به گونه که مي توان سه پاسخ جداگانه را به اين شرح در آن يافت: اول پاسخ کساني که مي گويند واشنگتن تشکيلات داعش را دشمن مي شمارد و به همين دليل آن را در زمره گروه هاي تروريستي قرار داده است. کاري که دولت هاي عرب و اسلامي ديگر نيز کردند. اما در عين حال واشنگتن از درگيري بين داعش و نظام سوريه خشنود است. بخصوص که اين يکي شعارهاي طايفه گرايي سر مي دهد. مادام که هدف گروهي ويراني مسلمانان يا نشان دادن اسلام و مسلمين به صورت دشمن آمريکا يا نشان دادن آنها به عنوان گروه هاي تروريستي باشد، صرف نظر از اينکه اسلام في نفسه ديني است که به مدارا و همزيستي مي خواند، واشنگتن به آنها وقعي نمي گذارد.
ادامه مطلب...
يک باره با شمشيرهاي برهنه در کوچه ها و خيابان ها و بازارها و هرجا که مردم تجمع کرده باشند، خارج مي شوند و نداي «حکم فقط از آن خداست را سر مي دهند» و پس از آن بدون اينکه ميان کسي تمايز و تفاوتي قائل شوند، همه مردم را از دم تيغ مي گذرانند.
آنچه گفته شد، توصيف يکي از صحنه هاي قرون و دوره هاي گذشته نيست، بلکه يکي از برخوردها و تعامل هاي گروه هاي تکفيري در مناطقي است که آنها را به تصرف خود درآورده اند، چقدر صحنه هايي که اين روزها مشاهده مي شود، شبيه صحنه هاي تاريخي به وقوع پيوسته توسط خوارج و تکفيري ها در قرون اوليه اسلامي است.
ادامه مطلب...
ريشههاي تروريسم چنان عميق است که هم به تحولات بينالمللي در صد ساله اخير ميرسد و هم وراي آن، مرزهاي زماني را درنورديده و با تکيه بر تئوريهاي سلفيگرايانه، به قرنهاي ابتدايي تمدن اسلامي نزديک ميشود، همان سالهاي نخستيني که انحراف از تعاليم نبي مکرم اسلام(ص) سبب ساز جنگهايي در سرزمينهاي اسلامي شد.
اکنون بيش از ۱۴۰۰ سال پس از آن سالها، بار ديگر درخت بنيادگرايي در منطقه ميوهاي ديگر داده است و تروريستهاي داعش عزم جزم کردهاند تا همان سناريويي را تکرار کنند که چهارده قرن پيش پدران معنويشان همان راه را پيموده بودند و مشکلات بسياري را موجب گشتند.
ادامه مطلب...
يک روزنامه آمريکايي اذعان کرد رهبر ايران محاسبات غرب درباره اضطرار ايران براي مذاکره را به هم زده و اکنون برخلاف تصور قبلي معلوم شده ايران از توسعه ظرفيت غنيسازي دست نميکشد.
روزنامه والاستريت ژورنال در اين باره نوشت: فضاي کلي مذاکرات از خوشبيني چند هفته گذشته به واسطه امتيازهايي که بنا بود ايران در خصوص راکتور آب سنگين اراک ارايه کند، به نوعي بدبيني در روزهاي اخير چرخش داشته است. بدبيني که ناشي از باقي ماندن شکافهاي عميق بر سر موضوعات کليدي مانند کميت و کيفيت ظرفيت غنيسازي در ايران است.
ادامه مطلب...
حمايت رهبري از دولت يازدهم که در مراسم افطاري ايشان به مسئولان نظام بيان شد، در سطح بالايي مورد توجه دولتمردان قرار گرفت. آنان به حق نظر رهبري را در مورد عملکرد خويش مهم ميدانند و اين «حمايت با تمام وجود» را همچون نشانه افتخاري براي خويش ميدانند.
رسانههاي اصلاحطلب هم که در گفتمانشان سهم چنداني براي ولايت فقيه قائل نميشوند، مگر اوقاتي که قرار است به اختيارات قانوني اين مقام معترض شوند، از معدود دفعاتي بود که عکس و کلام رهبري را تيتر يک خود کردند. اين البته موجب خرسندي است و بايد به فال نيک گرفته شود که اين روزها موضوع مباحث، بر سر ميزان حمايت رهبري است و هر کس تلاش ميکند خود و جريانش را به ولي فقيه نزديکتر، همسوتر و مورد حمايتتر ترسيم کند. اين ميان البته تفسيرهاي گوناگون از حمايت رهبري ارائه ميشود. حاميان دولت تلاش دارند تا از درون جملات آقا، نوعي نقدناپذيري دولت و اعمال سکوتي اجباري بر منتقدين دولت را نتيجه بگيرند؛ چيزي که نه آقا و نه حتي خود رئيسجمهور مد نظر ندارند. پس ماجراي اين حمايت رهبري چيست؟
ادامه مطلب...
برژينسکي سياستمدار کهنهکار و مشاور امنيت ملي سابق امريکا به همفکران خود در کشورش توصيه ميکند:از فکر کردن به حمله پيشدستانه عليه تأسيسات هستهاي ايران اجتناب کنيد و گفتوگوها با تهران را حفظ کنيد، بالاتر از همه بازي طولانيمدتي را انجام دهيد، چون زمان، آمارهاي جمعيتي و تغيير نسل در ايران به نفع رژيم کنوني نيست.
اين اظهارنظر نشان ميدهد که الگوي جمعيتي در کشورمان و تغييرات آن تا چه حد براي امريکا مهم است و چقدر دقيق رصد ميشود.
ادامه مطلب...
"محمد العريفي" چهره سرشناس وهابي در عربستان و صاحب فتواي "جهاد نکاح" مدعي شد که گروهک تروريستي - تکفيري "دولت اسلامي عراق و شام" موسوم به "داعش" اخيراً سپاهي از جن تشکيل داده است. وي در ادامه اظهاراتش که بيشتر به توهم شبيه است تا واقعيت،گفت: "رافضي"ها از تمامي نيروهاي خود عليه "داعش" استفاده ميکنند از همين رو بر مسلمانان واجب است که به هر نحوي از خلافت اسلامي پشتيباني کنند!
«اظهارات اخير رهبر عالي ايران به معناي ترسيم خط قرمز در مذاکرات هستهاي بود.»
روزنامه والاستريت ژورنال با انتشار اين تحليل نوشت: رهبر عالي ايران آيتالله «علي خامنهاي» هفته گذشته در سخناني در جمع فنسالاران بلندپايه و مقامات نظامي کشور اعلام کرد ايران مشخصاً لازم است ظرفيت غنيسازي خود را وسعت بخشد.
اظهارات آيتالله خامنهاي همزمان با جريان داشتن گفتوگوهاي هستهاي ايران در وين ايراد شد.
والاستريت ژورنال ميافزايد: در خصوص اين گفتوگوها يک مقام آمريکايي اعلام کرد طرفهاي گفتوگو با ايران همه تمرکزشان بر روي نکاتي است که ديپلماتهاي ايران پشت ميز مذاکره مطرح ميکنند اما اظهارات آيتالله خامنهاي که کلام آخر را در سياست هستهاي ايران بر زبان جاري ميسازد، فضاي چنداني براي مانور دادن باقي نميگذارد. رهبر ايران همواره در صحبت از موضوع هستهاي، تعابيري وسيع به کار ميبرد و همواره هم دست حمايتش بر سر تيم مذاکرهکننده ايران بوده است ولو آن که نسبت به موفقيت آن چندان خوشبين نيست.
روزنامه آمريکايي افزود: صحبتهاي روز دوشنبه رهبر عالي ايران به نحوي بيسابقه متضمن مشخصترين اشارات وي در موضوع هستهاي بود. او در فرازي از صحبتهايش اعلام کرد «شش قدرت از ايران ميخواهند ايران قبول کند تعداد سانتريفوژهايش را به 10 هزار عدد کاهش دهد». آيتالله خامنهاي در اين مراسم گفت «هدف آنها اين است که جمهوري اسلامي را در باب ظرفيت غنيسازي به 10 هزار سو (swu) راضي کنند، منتهي از 500 سو و سپس 1000 سو شروع کردند. 10 هزار سو شامل حدود 10 هزار سانتريفيوژ قديمي ميشود که ما از قبل داشتيم». «سو» swu معادل ظرفيت غنيسازي يک سانتريفيوژ در يک سال است.
«کريم سجادپور» عضو پيوسته «برنامه خاورميانه» در «موسسه کارنگي» گفت: «رقم 190 هزار swu، 10 برابر بزرگتر از رقم موردنظر آمريکا براي ظرفيت هستهاي ايران براي يک دهه آينده است».
يادآور ميشود رقم 190 هزار سو، رقمي است که صاحبنظران و اهل فن داخلي درباره حجم نياز کشورمان به غنيسازي عنوان کردهاند.
رهبر معظم انقلاب همچنين با تغيير کاربري تاسيسات غنيسازي فردو به مرکز تحقيقاتي! مخالفت کردند.
حمله آمريکا به عراق در سال 2003 و سقوط سريع صدام حسين که با تلفات محدودي صورت پذيرفت، در ابتدا شکلگيري نظام سياسي باثبات و دموکراتيکي را در عراق نويد ميداد، اما چندان بهطول نينجاميد که اوضاع بسيار پيچيدهاي عراق را فراگرفت و اين کشور در فضاي پيچيدهاي از منازعات خشونتآميز قومي- مذهبي و دخالت بازيگران منطقهاي فرورفت. در سطح داخلي، نزاع شديد ميان سنيها و شيعيان، خشونت عليه مسيحيان و تنش بين اکراد و اعراب، اوضاع داخلي عراق را بسي پيچيده کرد. با نگاهي به تحولات پس از فروپاشي صدام درمييابيم که با فروپاشي ساختار قدرت مبتني بر انحصار قدرت در دست سنيهاي عربزبان، قدرت جريانهاي شيعي و اکراد به مرور گسترش مييابد طوري که رييسجمهور و نخستوزير کنوني عراق بهترتيب از اکراد و شيعيان هستند. با اين حال چنين تحولاتي براي بخش عظيمي از اعراب سنيمذهب که عمدتا در نواحي مرکزي عراق سکنا گزيدهاند و همچنين دولتهايي چون عربستان که ايران را رقيب خود دانسته و قدرتيابي شيعيان نزديک به ايران را گسترش نفوذ ژئوپليتيکي ايران تلقي ميکردند، چندان قابل پذيرش نبود.
ادامه مطلب...
سجاده ي زر دوز که محراب دعا نيست
گفتند سر سجده کجا رفته حواست؟
انديشه سيال من اي دوست کجا نيست
از شدت اخلاص من عالم شده حيران
تعريف نباشد! ابداً قصد ريا نيست!
از کميت کار که هر روز سه وعده
از کيفيتش نيز همين بس که قضا نيست
يک ذره فقط کند تر از سرعت نور است
هر رکعت من حائز عنوان جهانيست...
در اين جاي شعر رهبري گفتند بدهيد در گينس ثبت اش کنند.
اين سجده سهو است و يا رکعت آخر؟
چنديست که اين حافظه در خدمت ما نيست
اي دلبر من تا غم وام است و تورم
محراب به ياد خم ابروي شما نيست!
بي دغدغه يک سجده راحت نتوان کرد
تا فکر من از قسط عقب مانده جدا نيست
هر سکه که دادند دو تا سکه گرفتند
گفتند که اين بهره بانکيست ربا نيست
از بس که پي نيم وجب نان حلاليم
در سجده ما رونق اگر هست صفا نيست
گويند که گنجي ست به هر سجده، بياييد!
من رفتم و پيدا نشد اي دوست، نيا! نيست...
به به! چه نمازيست همين است که گويند
راه شعرا دور ز راه عرفا نيست...
سعيد طلايي