برخی صحبت از خرابکاری می کنند، مخصوصا اینکه جرثقیل متعلق به شرکت پیمانکار «بن لادن» بوده و در سالروز وقوع حادثه 11 سپتامبر در مسجدالحرام سقوط کرد. برخی حتی مدعیاند کشتار بعضی از زائران در آن روز تصادفی و سهوی نبوده و احتمال سوءقصد را میدهند.
پس از بازدید پادشاه عربستان از کانون حادثه، کمیته بررسی تشکیل شد و نتایج اولیه بررسیها، احتمال هرگونه خرابکاری را رد میکند، با این حال پیمانکار طرح توسعه مسجدالحرام را که همان شرکت «بنلادن» است به خاطر سهلانگاری مقصر اعلام میکند
در این میان برخی مقامات ایرانی، عربستان را به خاطر ناتوانی در تامین امنیت زائران بیکفایت اعلام کرده اند که شواهد مُهر تاییدی بر این اظهارات هستند. گرچه رسما اشارهای دربارهی خرابکاری نمیشود، اما پس از انتقال اجساد برخی این احتمال را مطرح کردهاند.
ادامه مطلب...
از نخستین روزهای ربوده شدن امام موسی صدر در نهم شهریور ۱۳۵۷، معمای رهبر غائب شیعیان لبنان موضوع گزارشهای سفیران ایالات متحده شد. ریچارد پارکر، ویلیام ایگلتون و ویلیام سالیوان سفیران آمریکا در لبنان، لیبی و ایران تا چند هفته پس از آن اخبار و تحولات مربوط به ناپدید شدن امام موسی صدر را پیگیری میکردند.
به گزارش تاریخ ایرانی، در این تلگرامها و گزارشها که سایت ویکی لیکس به تازگی همراه با اسناد سال ۱۹۷۸ منتشر کرده، آنها به نقل از منابع خود فرضیاتی چون اسارت صدر در لیبی و رد ادعای سفر او به ایتالیا را پررنگتر دانستهاند. به گزارش «تاریخ ایرانی»، این اسناد نشان میدهد که حداقل تا هفتههای نخست ربایش موسی صدر یا حبس او در لیبی، دیپلماتهای آمریکایی هیچ شواهدی دال بر قتل او توسط قذافی نیافتهاند و اغلب افرادی که ذکرشان رفته به آنها گفتهاند که ایشان زنده و صحیح و سالم است.
https://wikileaks.org/plusd/cables/1978TRIPOL01265_d.html
ادامه مطلب...
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای در این حکم، با اشاره به اهمیت شورای عالی فضای مجازی در «مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات این عرصه»، و همچنین وظیفه اصلی این تشکیلات یعنی «سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامهریزی و تصمیمگیریهای لازم و بههنگام و نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در فضای مجازی»، 10 محور مهم وظایف و مأموریتهای شورای عالی فضای مجازی را ابلاغ کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
ادامه مطلب...
ایرنا نوشت: زمان زیادی تا هفدهم سپتامبر (26 شهریور)، روز اعلام نظر کنگره آمریکا درباره 'برجام'، باقی نمانده و این سوال مطرح است که اگر نمایندگان کنگره آمریکا برجام را تصویب نکنند، سرانجام 'بزرگترین توافق سال' چه خواهد شد؟
صرف نظر از اینکه آمریکا، بنا به دلایل متعدد اقتصادی، حفظ منافع خود در آسیا و خاورمیانه و ... به این توافق نیاز دارد، حزب دمکرات به عنوان حزب حاکم در آمریکا و در راس آن باراک اوباما، در آستانه نزدیک شدن به دور آتی انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نیاز به تصویب توافق وین از سوی کنگره دارند تا از آن به عنوان برگ زرینی در کارنامه عملکرد خود و برگ برنده ای برای کسب آرا در دور آتی انتخابات بهره برداری کنند.
اوباما به مردان کنگره توصیه کرده است که رای مخالف به این توافق ندهند. او که بخوبی ازعواقب رای منفی به این توافق، هم برای حزب دمکرات و هم برای کشور و دولت های آتی آمریکا آگاه است، تهدید به وتوی هرگونه رای مخالف کنگره علیه برجام کرده است.
ادامه مطلب...
بر اساس اسنادی که سایت ویکیلیکس اخیرا منتشر کرده، چارلز ناس، کاردار سفارت آمریکا در تهران در گزارشی محرمانه درباره آتشسوزی سینما رکس آبادان در 28 مرداد 1357، به نقل از یک «منبع آگاه در میان اپوزیسیون مسلح» نوشت که حکومت ایران به طور ضمنی اجازه چنین کاری داده است.
به گزارش تاریخ ایرانی، متن کامل گزارش محرمانه چارلز ناس به این شرح است:
«تاریخ: سهشنبه، 22 آگوست 1978
خلاصه: تمامی مطبوعات تهران در 21 - 22 آگوست به طور کامل به اخبار آتشسوزی سینما رکس پرداختند. تعداد کشتهشدگان به صورت غیررسمی 430 نفر برآورد شده است. جزئیات هنوز مشخص نیست. مقامات میگویند که تروریستها دور تا دور سینما گازوئیل ریخته و سپس آن را شعلهور کردند، ولی برخی از شاهدان صدای انفجار شنیدهاند. مطبوعات همدردی و خشم مردم را گزارش میکنند. رهبران اپوزیسیون بدگمان هستند ولی اظهارنظر عمومی نمیکنند.
ادامه مطلب...
«قضیه دور دور مثه قضیه پروفایلپیکچر صفحههای فیسبوک میمونه؛ آدمی که عکسش توی صفحشه، خودِ واقعیش نیس؛ آدمای داخل ماشینا هم همینجورین. واقعیتش اینه هرجا بشه بلواری پیدا کرد که بتونیم توش دور بزنیم، میشه دور دور؛ فرقی هم نمیکنه، این بلوار میتونه هر کجای ایران باشه؛ چه توی سعادتآباد و اندرزگو، چه توی خزرشهر و یا حتی شیراز؛ هرجا که از شر ایست و بازرسی در امون باشه.» اینها را «داریوش» از قدیمیها و به قول خودش متخصصان دور دور میگوید؛ کسی که از اطرافیان «پریوش» هم به حساب میآید؛ کدام «پریوش»؟ «پریوش اکبرزاده»، راننده پورشه زردرنگی که ساعت ٤ صبحِ یکی از روزهای هفته پیش در خیابان شریعتی به یک مانع (درخت) برخورد کرد و همراه سرنشین دیگر خودرو از دنیا رفت؛ تصادفی که برخلاف دیگر تصادفهای ساعتیای که در پایتخت اتفاق میافتد، از یاد نرفت و با تحلیلهای متفاوتی برای تبیین پدیده «دور دور» مواجه شد.
ادامه مطلب...
سعدون الدلیمی، وزیر و سرپرست سابق وزارت دفاع عراق در زمان نخست وزیری نوری مالکی در اظهارات مطبوعاتی جنجال برانگیزی تجمع اعتراض آمیز مخالفان مالکی در استان الانبار را دلیل اصلی رشد و نمو گروه های تروریستی داعش در عراق دانست و گفت برخی کشورهای منطقه ای برای بهره برداری از اعتراض های مردم در استان الانبار روزانه نزدیک به 30 میلیون دلار هزینه کردند.
به گزارش الجوار، وی درباره سقوط موصل گفت: «موصل از داخل سقوط کرد. برای این که برخی جریان های سیاسی در داخل این شهر گروه های تروریستی داعش را به سمت خود جذب کردند.»
ادامه مطلب...
روزنامه آمريکايي سياتل تايمز با اشاره به بيانات اخير رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هستهاي نوشت: از اين سخنان ميتوان فهميد رهبر ايران هنوز آمريکا را دشمن اصلي خود ميداند، دوم اينکه غرب بيش از (آيتالله) خامنهاي خواستار رسيدن به توافق است؛ زيرا وي گفت: «من هرگز در مورد مذاکره با آمريکا خوشبين نبودهام».
اين روزنامه مينويسد: مواضع رهبر ايران به هيچ وجه تغيير نکرده است. اين موضوع نشان ميدهد چرا مذاکرهکنندگان غربي مجبور بودند بسياري از مطالبات اوليه خود را کنار بگذارند. آمريکا از ابتدا بر پايان برنامه هستهاي ايران و تعليق غنيسازي اصرار داشت، اما براي اينکه ايران از مذاکرات خارج نشود واشنگتن در اين مورد تسليم شد.
سومين درس از سخنان رهبر ايران اين بود که (آيتالله) خامنهاي خواستار اعتماد تمام و کمال غرب بود در حالي که در عوض بيشترين ميزان نارضايتي را نشان ميدهد.
روزنامه آمريکايي ميافزايد: او در سخنانش احساس برتر بودن مذهبي را نسبت به غرب دارد و بارها گفته که غرب بايد به کلي همه تحريمها را در روز امضاي توافق لغو کند و هيچ ناظري نميتواند تأسيسات نظامي ايران را بازديد کند.
سياتل تايمز خاطرنشان کرد: چهارمين نکته در سخنان رهبر ايران اين بود که آمريکا و ايران واقعيتهاي متفاوتي را ميبينند و آمريکاييها دروغ ميگويند.
اين روزنامه در پايان نوشت: اوباما تصور ميکند ايران تغيير کرده اما آمريکا معمولاً هرگز به درستي جريانات را در خاورميانه پيشبيني نکرده است. دولتهاي قبلي آمريکا چه دموکرات و چه جمهوريخواه همواره منتظر نقطه عطف در خاورميانه بودهاند اما خورشيد آمريکا هرگز طلوع نميکند.
«آقا راه خدعه را بست» عنوان يادداشت روز روزنامه کيهان به قلم محمد ايماني است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
1- تلاطم امواج، هر چند زورقها را واژگون کند اما قادر به هماوردي با دريا و اقيانوس نيست. بلکه هر چه امواج متلاطمتر باشد، عظمت دريا بيشتر به چشم ميآيد. همان روح خدايي(ره) که درباره خبر فتح خرمشهر فرمود «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، خبرهاي ناگوار را هم با آرامش پذيرا ميشد چنان که در ماههاي آغازين جنگ وقتي خبر سقوط يکي از شهرها را به ايشان ميدهند، فقط ميگويد «جنگ همين است ديگر»! و بعد «اللهاکبر»! تکبيرهًْ الاحرام ميگويد و به نماز ميايستد. از متن همان طمأنينه و آرامش مبتني بر توکل حضرت حق است که امروز پايگاههاي مهم استکبار يکي پس از ديگري در چهار گوشه غرب آسيا سقوط ميکند.
2- روز پنجشنبه گذشته آن هنگام که رهبرمعظم انقلاب به ارزيابي مذاکرات هستهاي پرداختند، آنچه بيش از همه به چشم آمد، وقار و آرامش و متانت ايشان با وجود بيان دغدغههاي مهم درباره اين مذاکرات بود چنان که پايگاه اينترنتي گروهک ملي-مذهبي در تحليل خود خاطر نشان کرد «پاسخ آيتالله خامنهاي به مصاحبه اوباما با نيويورک تايمز- که تفاهم لوزان را پيروزي بزرگ ديپلماتيک خوانده بود- نوعي خونسردي بود... رهبر جمهوري اسلامي به خاطر نقش ايران در پروندههاي مهم منطقهاي، داراي برگهاي برنده و ميدان مانور است. تأکيد او بر اجماع داخلي در کشور در شرايطي بود که اوباما از اختلاف در آمريکا و نوعي موازيسازي سخن گفت». اين برداشت البته، غريب نيست.
ادامه مطلب...
مدتی است که همه از آثار رفع تحريمها در اقتصاد ايران ميگويند و منتظرند تا توافقات نهايي شده و قفل محدوديتها بشکند، اما همه چيز به اينجا ختم نميشود.تحريمهاتنها ۳۰درصد گره اقتصاد را ميگشايند.
يک هفتهاي است که با صدور بيانيه لوزان، همه از آثار رفع تحريمها در اقتصاد ايران ميگويند و منتظرند تا توافقات نهايي شده و قفل محدوديتها بشکند، اما همه چيز به اينجا ختم نميشود، چراکه تحريمها، تنها حدود ۳۰ درصد گره اقتصاد ايران را باز ميکند. اقتصاد ايران اکنون سه قفله است و ممکن است يک قفل آن با تحريمها باز شود، اما دو قفل ديگر در دست دولت است که بايد با مجموعه تدابيري که در نظر ميگيرد، زمينه را براي شکوفايي اقتصادي ايران و حضور سرمايهگذاران خارجي فراهم کند.
ادامه مطلب...
سياست خارجي غلط ترکيه در اين سالها باعث انزواي سياسي اين کشور شده است، به نظر ميرسد سخنان ضد ايراني اردوغان واکنشي عصبي به افزايش عمق استراتژيک و معنوي ايران در منطقه و حربهاي براي پوشاندن شکستهاي اين کشور باشد.
نگاهي به سياست خارجي ترکيه در اين سالها نشان دهنده آن است که هرگاه مقامات ترک مقابل مسائل منطقهاي خود را در ورطه شکست ميبينند، تيغ تند اعتراضات خود را عليه کشورمان نشانه ميروند تا شايد با اين حربه کمي از تلخي شکستهاي اين کشور کم کنند. ترکيه که سياست خارجي خود را بر پايه پراگماتيسم يا همان عملگرايي سياسي سامان داده که البته بيشتر به سمت منفعت گرايي سياسي سوق پيدا کرده، در همين جهت نيز دچار آفاتي شده است. يکي از آفات مهمي که چنين رويکردي در بر داشته است بياعتباري دولت ترکيه در ميان ملتهاي مسلمان است. سياستي که ترکيه در سوريه و سپس در عراق در پيش گرفت، هزينههاي زيادي به اين کشور در بعد بينالمللي و داخلي تحميل کرد و به سياستمداران ترک ياد داد که نميتوان با سياست منفعتگرايي تنها به فکر سود بود و از هزينههاي سياسي فرار کرد.
ادامه مطلب...
آيا توافق هستهاي ميتواند به تبديلشدن ايران به متحد قدرتمند آمريکا در منطقه خليجفارس بينجامد؟ اين امر امکانپذير است بهخصوص آنکه پس از تفاهم اخير لوزان «زلزلهاي سياسي» ايجاد شده است. باوجود آنکه در اين ميان «اگر»هاي بسياري وجود دارد، از جمله اگر رژيم اسراييل به تاسيسات هستهاي ايران در اقدامي خودسرانه حمله نکند، اگر مخالفان تحريم در داخل ايران سعي نکنند اقدامي غيرمنتظره انجام دهند و اگر ايران با پارامترهاي کليدي سازگار باشد، ميتوانيم بگوييم پس از گذشت ٣٦سال از عمر جمهورياسلاميايران اين کشور ميتواند به ابرقدرت منطقهاي تبديل شود.
ادامه مطلب...
عربستان، قطر و امارات به عنوان کشورهاي عضو شوراي همکاري خليجفارس به همراه مصر، اردن، مراکش، پاکستان و سودان حملات هوايي را عليه نيروهاي حوثي در يمن انجام ميدهند که تامل هر آمريکايي را ميطلبد. حوثيها شيعياني هستند که تا حدودي مورد حمايت ايران هستند اما با وجود اين، حمله اخير نهتنها باعث بهبود وضعيت يمن نخواهد شد بلکه براي ثبات عربستانسعودي در ميانمدت تا بلندمدت خطرناک خواهد بود. علاوه بر اين نبايد به طور مبالغهآميز، نقش جمهوري اسلامي ايران در يمن را زياد دانست. شوراي همکاري خليجفارس و شرکا حتي با کمک آمريکا فاقد اين توانمندي هستند که مانند عمليات موفق هوايي آمريکا در زمينگير کردن داعش در عراق و سوريه در عمليات زميني، حوثيها را شکست دهند. آنها با کمک کافي آمريکا قطعاً ميتوانند آسيبهايي را به حوثيها وارد کنند اما نميتوانند موازنه قدرت در داخل يمن را تغيير دهند. اگر حملات هوايي شکست بخورد- که احتمال شکست آن از پيروزي آن بيشتر است- اين خطر جدي وجود دارد که همه دولتها تصميم به حمله زميني بگيرند و مداخلهاي که ترکيب اصلي آن را نيروهاي نظامي سعودي تشکيل ميدهند، شکل گيرد.
ادامه مطلب...
شکنجه که در سادهترين تعريف خود، به آزار جسمي يا روحي براي مجبور کردن کسي به کاري اطلاق ميشود، يکي از روشهاي پليد افراد يا حکومتها براي رسيدن به اهدافشان است. شکنجهي زندانيان بهخصوص زندانيان سياسي يا به عبارتي افرادي که به دليل فعاليتهاي سياسي زنداني شدهاند، از روشهاي معمول دولتهاي ديکتاتور جهت گرفتن اعترافات غيرواقعي يا ممانعت آنان از فعاليتهاي سياسي است.
مصداق بارز اين نوع شکنجه در دوران معاصر را ميتوان در رژيم پهلوي سراغ گرفت. در اين رابطه، محمدرضاشاه پهلوي با تشکيل دو نهاد مخوف ساواک و کميتهي مشترک ضدخرابکاري، سختترين شکنجهها را در حق مخالفان خود اعمال نمود. اين دو سازمان که با حمايت و آموزش نيروهاي آمريکا و اسرائيل شکل گرفته بودند، مهمترين سازمان اطلاعاتي و امنيتي رژيم محسوب شده و با عملکرد خود، نقش مهمي در بروز نارضايتيهاي مردمي و نيز تشديد خفقان سياسي کشور داشتند.
ساواک که در سرکوب عناصر مخالف نظام سلطنتي فعاليت گستردهاي داشت، بهعنوان عامل شکنجه و قتل بسياري از مخالفان حکومت پهلوي شناخته ميشد. کميتهي ضدخرابکاري نيز که با مشارکت برخي از عوامل ساواک در سال 1350 تشکيل گرديد، نقش مهمي در سرکوب و اعمال بدترين شکنجهها داشت که در اين نوشته به تشريح برخي از انواع اين شکنجهها پرداخته ميشود.
ادامه مطلب...
رييسجمهور آمريکادر آخرين پيام تبريک خود به مناسبت عيد نوروز گفت که سال جديد بهترين فرصت در طول دهههاي گذشته براي پيگيري آغاز روابط مختلف ايران و آمريکا در آينده است.
از سالي که اوباما به کاخ سفيد آمده است هر سال پيام تبريک نوروزي را براي مردم ايران منتشر کرده است ، پارسينه در اين گزارش به بررسي پيامهاي تبريک اوباما پرداخته است :
ادامه مطلب...
وزير امنيت داخلي آمريکا تاکيد کرد که سرويس مخفي آمريکا به منظور ارتقاي توانايي عملياتي و جلب مجدد اعتماد عمومي، پست رئيس اجرايي را ايجاد کرده است.
به گزارش اسپاتنيک، جيه جانسون وزير امنيت داخلي آمريکا با انتشار بيانيهاي تصريح کرد که سرويس مخفي آمريکا با هدف بهبود برتري عملياتي و جلب مجدد اعتماد عمومي، اقدام به ايجاد پست رئيس اجرايي کرده است.
وي در ادامه افزود: کلانسي مدير سرويس مخفي و من، ايجاد پست جديد رئيس اجرايي را اعلام مي کنيم. اين پست، در آينده نزديک با فرد مناسبي پر خواهد شد و تمايل داريم تا تحقيق گستردهاي را براي پيدا کردن فرد مناسبي براي اين پست انجام دهيم.
پست رئيس اجرايي با معاون مدير سرويس مخفي آمريکا معادل و برابر خواهد بود و مهمترين وظيفه آن ارتقاي عملکرد و ايجاد هماهنگي بين فعاليت هاي مختلف سرويس مخفي آمريکا خواهد بود.
جانسون در اين بيانيه همچنين از انتخاب "کريگ ماگاو" به عنوان معاون سرويس مخفي آمريکا خبر داده است. وي پيش از اين دستيار مدير سرويس مخفي در امور اطلاعات راهبردي بوده است.
موارد متعدد نقض امنيتي کاخ سفيد طي ماه هاي گذشته سرانجام منجر به استعفاي جوليا پيرسون مدير سابق سرويس مخفي آمريکا شد.
اين نامگذاري ميرود تا تصورها از ارتباط عموماً حقوقي و خشک کارفرما و کارگزار را به فضاي آکنده از ديگرخواهيِ «همدلي و همزباني» ببرد و برگي ديگر بر دفتر مضامين بلند برخاسته از فرهنگ انقلاب اسلامي بيفزايد.
همدلي و همزباني ميان کارگزار و کارفرما. معنايي بديع و مهم در فرهنگ سياسي است که رهبر فرزانهي انقلاب سال 1394 شمسي را با عطف توجه به آن، سالِ «همدلي و همزباني دولت و ملت» ناميدند. و اين نامگذاري ميرود تا تصورها از ارتباط عموماً حقوقي و خشک کارفرما و کارگزار را به فضاي آکنده از ديگرخواهيِ «همدلي و همزباني» ببرد و برگي ديگر بر دفتر مضامين بلند برخاسته از فرهنگ انقلاب اسلامي بيفزايد.
ادامه مطلب...
به گزارش فرادید به نقل از بیبیسی، او در مصاحبهای با پیتر مارشال از سالها تلاش خود در افغانستان و لندن سخن میگوید. گفتنی است أيمن دین یکی از باارزشترین مهرههای غرب در مبارزه با جنگطلبان اسلامی محسوب میشود.
ادامه مطلب...
مطرح شدن و پرداختن صريح و بي تعارف به شبهات انقلاب شکوهمند اسلامي ايران، نه تنها امري پيراسته از عيب است، بلکه تکليفي ضروري و لازم براي آگاهان و دوست داران انقلاب است. و البته بي پاسخ گذاشتن اين شبهات و ميدان را براي مخالفين و نا آگاهان خالي نمودن عيب و کم فهمي است. در پاسخ به شبهات هم بايد بي تعارف بود و صريح، چرا که پاسخ دادن هاي آبکي و تعارفي نه تنها شبهه را حل نمي کند، بلکه ممکن است بر حجم شبهه هم بيفزايد!
ادامه مطلب...
به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی
سخن من با شما دربارهی اسلام است و بهطور خاص، دربارهی تصویر و چهرهای که از اسلام به شما ارائه میگردد. از دو دهه پیش به این سو ــ یعنی تقریباً پس از فروپاشی اتّحاد جماهیر شوروی ــ تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا این دین بزرگ، در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود. تحریک احساس رعب و نفرت و بهرهگیری از آن، متأسّفانه سابقهای طولانی در تاریخ سیاسی غرب دارد. من در اینجا نمیخواهم به «هراسهای» گوناگونی که تاکنون به ملّتهای غربی القاء شده است، بپردازم. شما خود با مروری کوتاه بر مطالعات انتقادی اخیر پیرامون تاریخ، میبینید که در تاریخنگاریهای جدید، رفتارهای غیر صادقانه و مزوّرانهی دولتهای غربی با دیگر ملّتها و فرهنگهای جهان نکوهش شده است. تاریخ اروپا و امریکا از بردهداری شرمسار است، از دورهی استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگینپوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.
این بهخودیخود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشتههای دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمّی همچون شیوهی برخورد با فرهنگ و اندیشهی اسلامی، از شکلگیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟
شما بخوبی میدانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینهی مشترک تمام آن سودجوییهای ستمگرانه بوده است. اکنون من میخواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراسافکنی و نفرتپراکنی، اینبار با شدّتی بیسابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامهی قدرتهای بزرگ است و چه منافعی در سایهی تصویرسازی غلط از اسلام، تأمین میگردد؟ پس خواستهی اوّل من این است که دربارهی انگیزههای این سیاهنمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.
خواستهی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریستهای تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کردهاید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) و آموزههای انسانی و اخلاقی او را مطالعه کردهاید؟ آیا تاکنون به جز رسانهها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کردهاید؟ آیا هرگز از خود پرسیدهاید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طیّ قرون متمادی، بزرگترین تمدّن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکّران را تربیت کرد؟
من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین شما و واقعیّت، سدّ عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس بهصورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، امّا هر یک از شما میتواند به قصد روشنگریِ خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است امّا میتواند پرسشهای جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسشها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقتهای نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسئولیّتپذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسودهتر به نگارش درآورند.
سیّدعلی خامنهای
۱۳۹۳/۱۱/۱