به نظر ميرسد شکست سياستهاي خارجي عربستان طي سالهاي گذشته و در جبهههاي مختلف، موجي از تکانههاي شديد را براي خاندان آل سعود در داخل مرزهاي اين کشور در بر خواهد داشت؛ تکانههايي که ملکعبدالله با تصميمات و انتصابات خود سعي در هر چه کمتر کردن آنها دارد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، "بندر بن سلطان" نامي است که با بسياري از بحرانهاي اخير "خاورميانه" پيوند خورده است، به طوريکه که بسياري از تحليلگران و ناظران، او را مسئول بسياري از نا آراميهاي منطقه بر ميشمارند.
با آغاز روند انقلابهاي عربي و "بيداري اسلامي"، و پر رنگشده تحرکات منطقهاي عربستان، فعاليتهاي پنهاني بندر نيز شدت گرفته و نام و چهرهاش بيش از پيش رسانهاي شد.
نقش او در انحراف انقلاب "ليبي"، مصادره انقلاب مردم "يمن"، سرکوب ملت "بحرين" و ناآراميهاي "عراق" بر کسي پوشيده نبوده و نيست.
ادامه مطلب...
اين نرم افزارها از روي حافظه هاي قابل حمل بارگذاري ميشوند و چيزي را روي کامپيوتر ذخيره نميکنند، و به اين طريق اسنودن و رابط هايش ميتوانند بدون اينکه ردي از خود به جاي بگذارند در مورد نشت و رصد اطلاعات صحبت کنند.
فناوري پشت tails کاملا ابداعي نيست و در عين حال کامل هم نيست. از آنجايي که tails کدباز است و برنامه نويسان ناشناس آن را توسعه ميدهند، در نتيجه امکان مقاومت در برابر قرار دادن حفره هاي امنيتي براي استفاده ي جاسوسان بيشتر است، اما با اين حال همچنان احتمال وجود حفره هاي امنيتي در آن وجود دارد. کاربران همچنين بايد به هنگام استفاده از tails حواسشان به اين که اينرنتشان را از کجا ميگيرند هم باشد، چون که انتخاب شرکت "اشتباه" ميتواند کارشان را بي فايده کند. حتي با وجود اين نگرانيها، tails همچنان کمک بزرگي به اسنودن، خبرنگاران و ديگر کساني که ميخواهند مکالماتشان را با کمترين زحمت خصوص نگاه دارند، محسوب ميشود.
!
سالهاست که ورود به جزيره (Poveglia) براي جهانگردان ممنوع است، زيرا اين جزيره خوفناک ترين جزيره در جهان است و ممکن از به بعد بزرگترين و فاخرترين محل تفريح را در خود جاي دهد.جزيره "پوويجليا" در درياچه ونيز قرار گرفته است.
دولت ايتاليا تصميم گرفته است تا اين جزيره رعب اور را در يک مزايده علني به فروش برساند تا بدين گونه بدهي هاي سنگين خود را پرداخت کند.
اين جزيره از آن رو مخوف است که در قرن 16 ميلادي با شيوع طاعون، جسد هزاران تن به همراه کساني که هنوز زنده بودند، در آن رها شد تا حشد انها دفن ويا سوزانده شود.بعد از چند قرن يک بيمارستان براي بيمارن رواني در اين جزيره احداث شد که به شکنجه و ضرب وشتم بيماران مشهور شد و گفته مي شود که يکي از پزشکان اين بيمارستان بر اثر تعقيب يک روح به ديوانه شده و با پرتاب خود از برج بيمارستان خودکشي کرده است
مسئله ديگري که منجر به تأخير در اين پروژه شده، نزديکي انتخابات محلي آتن است که ماه آينده برگزار خواهد شد.
آريس استيليوتوپولوس، وزير امور ديني و آموزش يونان که در انتظار انتخاب شدن به عنوان شهردار آتن است، خواستار برگزاري رفراندوم براي ساخت مسجد در آتن شده است.
اين در حالي است که استيليوتوپولوس پيش از آنکه وزير شود، صراحتاً با ساخت يک مسجد در منطقه «وتانيکوس» آتن موافقت کرده بود.
البته چندي پيش يورگوس کاميليس، شهردار فعلي آتن، استيليوتوپولوس را به رفتارهاي متناقض و برقراري روابط دوستانه با راستگرايان افراطي و نقض کردن گفتههاي خود متهم کرده است.
بنابر گزارشها، استيليوتوپولوس اعلام کرده است که مردم بايد در مورد وجود مسجد تصميم بگيرند، اما به شيوه راستگرايان اضافه کرده که آتن ديگر جايي براي پناهندگان (اشاره به مسلمانان) ندارد.
شهر آتن زماني تعداد زيادي مسجد داشت که از دوران امپراتوري عثمانيها به جاي مانده بودند، اما پس از استقلال يونان و به ويژه پس از معاوضه مسيحيان ترکيه و مسلمانان يونان، بسياري از اين مساجد تعطيل شدند و يا به منظورهاي ديگري مورد استفاده قرار گرفتند.
با وجود اين، مذاکرات از سوي ترکها براي ساخت يک مسجد در آتن ادامه داشت که در سال 1851 و 1890 ميلادي از سوي مقامات آتني رد شد. تلاشهاي مصر نيز براي ساخت مسجد در سال 1934 متوقف شد.
در سال 2000 و همزمان با برگزاري بازيهاي المپيک در آتن، تلاشهاي جديدي براي ساخت يک مرکز اسلامي آغاز و مجدداً با مخالفت مسئولان متوقف شد. ساخت مسجد براي چندمين بار در سال 2006 به يک مسئله تبديل شد، اما «ماکيس وريديس»، وزير زيرساخت يونان در آن زمان مايل به پيگيري اين طرح نبود.
سرانجام در تابستان سال گذشته، مناقصه براي ساخت مسجد آتن برگزار شد که با مخالفتهاي شديد گروههاي راستگرا در اين کشور مواجه شده که اعتراضهاي خشونتآميزي را عليه ساخت مسجد به راه مياندازند.
مسلمانان آتن اکنون منتظر آن هستند که ببينند پس از روي کار آمدن شهردار جديد، پروژه ساخت مسجد آتن به کجا خواهد رسيد.
«شيل» وزير مختار انگليس درباره امنيتي که اميرکبير ايجاد کرد، مي نويسد: «راه ها که تا به حال از دسته دزدان پر بود از وجود آنان پاک شد. کاروان ها آسوده از هر گزندي به مقصد خويش روانند، تجارت که پيش از اين تقريبا از بين رفته بود رونق گرفت و... رويه عادلانه و درستي که برقرار گشته، اگر خوي سربازان را تغيير نداده باشد، دست کم در رفتارشان موثر افتاده؛ پيش از اين هر روز ميان سربازان ومردم منازعه برپا مي شد و به خونريزي مي کشيد اما اکنون نظم صحيحي وجود دارد و مردم در ايمني و پناه به سر مي برند.»«صدراعظم برتر»
»
«اهميت فضاي مجازي به اندازه اهميت انقلاب اسلامي است»! عمق استراتژيک اين جمله راهبردي را فقط گوينده آن ميداند، کسي که ميگويد: «اگر ميتوانستم خودم مسئوليت اين شورا را به عهده ميگرفتم»، ولي امر مسلمين و نائب برحق امام زمان (عج) است.
"روح الله مؤمن نسب" در يادداشتي که در روزنامه جوان منتشر شده، افزوده است: شايد بتوان مدعي شد، فرمان تأسيس قدرتمندترين نهاد فضاي مجازي در ميان کشورهاي جهان، از مظلومترين فرامين امام خامنهاي است؛ فرماني که مخاطبان آن از سال 1390 موظف شدند نهادي را بنا کنند که «سرمايه گذاري وسيع و هدفمند در جهت بهره گيري حداکثري از فرصت ها» و «برنامه ريزي و هماهنگي مستمر به منظور صيانت از آسيب هاي ناشي از اينترنت» با تمام قدرت دنبال کند.
ترکيب اعضاء اين شورا نشان ميدهد فضاي مجازي از نگاه امام، ساحت ديگري است از فضاي واقعي و همه بخش هاي کشور بايد از هر بعدي آن را در حد و قامت فضاي واقعي مورد توجه قرار دهند.
ادامه مطلب...
يکي از افسران عملياتي سابق دستگاه جاسوسي آمريکا، در کتاب جنجالي خود به نام "خوابيدن با شيطان" به نحوه پيدايش تروريسم تکفيري در منطقه خاورميانه و نقش مستقيم عربستان و آمريکا در اين زمينه پرداخته است.
شبکه خبري العالم براي نخستين بار ترجمه مهمترين بخش هاي اين کتاب را در چند قسمت منتشر کرده است که بخش اول آن در پي مي آيد.
"رابرت باير" مؤلف کتاب "خوابيدن با شيطان" از افسران عملياتي سابق دستگاه اطلاعات مرکزي آمريکا است. وي پستهاي مختلفي را در "سي. آي. اي" برعهده داشت که از جمله آنها رياست تيم اين سازمان در لبنان در سال 1983 و انفجار بئر العبد است.
اين مسئول سابق سيا در کتابش، به مسائلي در خصوص همکاري عربستان و آمريکا در ايجاد تروريسم تکفيري و هدايت آن اشاره مي کند.
با وجود انتشار اين کتاب در سال 2003 ، ترجمهاي از آن به زبان عربي منتشر نشد. البته اين کتاب در بين خبرنگاران با نام "کاخ سفيد و طلاي سياه" نيز شناخته ميشود.
ادامه مطلب...
"سايمون هندرسون" در مطلبي تحت عنوان درک کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس نوشت: گفته شده است که با پول نميتوان هر چيزي را خريد، ولي در کشورهاي عربي (منطقه خليج فارس) با پول چيزهاي بسياري را ميتوان خريد.
وي تأکيد کرد: دوستانم در واشنگتن اخيرا شرکت هواپيمايي قطر را به عنوان بهترين شرکت هواپيمايي در سطح جهان انتخاب کردند. زيرا جديد بودن هواپيماهاي اين شرکت و خدمات ارائه شده در اين هواپيماها و انضباط پروازها همه نگرانيها سياسي را پشت سر گذاشته است، نگرانيهايي مانند حمايت قطر از حماس در غزه و سلاحي که در اختيار بعضي از بدترين گروههاي افراطي در سوريه قرار ميدهد.
هندرسون خاطرنشان کرد: اين پيشرفت در نتيجه درآمدهاي نفتي است. البته مدت زيادي نيست که در کشورهاي عربستان، کويت، بحرين، قطر، امارات و عمان نفت کشف شده است.
ادامه مطلب...
به گزارش پرستيوي؛ ادوارد اسنودن افشاگر برنامه عظيم جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريکا و "گلن گرينوالد" از روزنامهنگاران مستقل و همکار اصلي وي در انتشار عمومي اسناد افشاشده، با اشاره به برنامه جاسوسي آمريکا هشدار دادند که جاسوسيهاي اين کشور بسيار فراتر از شنود مکالمات تلفني و خواندن ايميلهاي افراد است.
اين دو، اين اظهارات را روز گذشته (يکشنبه) از طريق ويدئو کنفرانس و در نشست سالانه حقوق بشرِ شعبه عفو بينالملل در آمريکا بيان کردند.
اسنودن که از مسکو سخن ميگفت، اظهار داشت: از طريق "Meta Data" (فراداده) ميتوان به درک و شناخت گستردهتري (از امور شخصي افراد) دست يافت، زيرا اين پديده بهطور دقيق تمامي فعاليتهاي خصوصي در طول زندگيمان را جمعآوري ميکند. اين نوع داده تمامي انواع ارتباطات، گرايشهاي سياسي و فعاليتهاي واقعي ما را به نمايش ميگذارد.
گرينوالد نيز که با انتشار گزارشهاي خود در مورد اسناد افشاشده از سوي اسنودن، حجم و گستره فعاليتهاي جاسوسي آمريکا را در معرض ديد همگان قرار داد، در اين نشست اعلام کرد: اميدوارم و بر اين باور هستم با انتشار گزارشهاي بيشتر در مورد اين اسناد و آگاهي مردم از گستره جاسوسيها و نقض قوانين صورت گرفته، مردم در مورد اينگونه نظارتها و جاسوسيهاي احتمالي مراقبت بيشتري داشته باشند.
وي که از برزيل و از طريق تلهکنفرانس در اين نشست سخنراني ميکرد، اعلام کرد: از آنجا که رئيس آژانس امنيت ملي آمريکا روزنامهنگاران مشارکت کننده در افشاي برنامههاي جاسوسي اين کشور را "همدستانِ اسنودن" ناميده است، در صورتي که به آمريکا بازگردم ممکن است تحت تعقيب قضايي قرار بگيرم.
اسناد افشاشده از سوي اسنودن نشان دهنده اين است که تمام مکالمات شهروندان آمريکايي و تمامي ارتباطات اينترنتي در سرتاسر جهان از سوي آژانس امنيت ملي آمريکا جمعآوري ميشود.
طبق اين اسناد، آمريکا همچنين مکالمات مربوط به حداقل 35 رهبر کشورهاي خارجي را استراق سمع کرده و با همکاري کشورهاي کانادا و انگليس از تمامي مکالمات و مذاکرات خصوصي صورت گرفته در نشستهاي جيــ8 و جيــ20 در اين دو کشور جاسوسي کرده است.
اسنودن هماکنون از سوي دستگاه قضايي آمريکا به جاسوسي متهم شده است و بهگفته يکي از مقامات سابق آمريکا اگر اسنودن در ارتکاب خيانت مجرم شناخته شود، وي را بايد اعدام کرد.
بزرگترين سايتهاي اشتراکگذاري فيلمهاي برهنة زنان و مردان براي يهوديان است و اين افراد در «ايالات متّحده»، «روسيه»، «آلمان»، «فرانسه»، «اسرائيل»، و «چين» زندگي ميکنند. اين سايتها و مجلّات، قسمتي از درآمد خود را براي رژيم صهيونيسمي ميفرستند!
آيا به اين فکر کردهايد که چه کساني صاحب امتياز کمپانيهاي بزرگ پورنوسازي، مجلّههاي پورنو و زرد هستند؟ شما بدون تحقيق و دقّت بالا نميتوانيد متوجّه اين توطئه بزرگ شويد. صنعت پورنو، فرزند مشترک زرسالاران يهود و بيماران جنسي است.
يکي از موضوعات هميشه مطرح در مورد صهيونيسم، بحث جريانسازيهايي است که صهيونيسم جهاني با کمک ابزارهاي مختلف در جهان به راه مياندازد.
بزرگترين سايتهاي اشتراکگذاري فيلمهاي برهنه زنان و مردان براي يهوديان است و اين افراد در «ايالات متّحده»، «روسيه»، «آلمان»، «فرانسه»، «اسرائيل»، و «چين» زندگي ميکنند. اين سايتها و مجلّات، قسمتي از درآمد خود را براي رژيم صهيونيسمي ميفرستند! اکثر سايتهاي پورنو، جاسوسهاي آژانسهاي اطّلاعاتي هستند و بعد از ورود به چنين سايتهايي، کامپيوتر شما آلوده به نرمافزارهاي مخرّب ميشوند.
ادامه مطلب...
کزروس به کورش بزرگ گفت : چرا از غنیمت های جنگی چیزی را برای خود بر نمی داری و همه را به مردم و سربازانت می بخشی ؟!
کورش گفت اگر غنیمت های جنگی را نمی بخشیدیم الان دارایی من چقدر بود؟
گزروس عددی را با معیار آن زمان گفت ...
سپس کورش یکی از سربازانش را صدا زد و گفت برو به مردم بگو کورش برای امری به مقداری پول و طلا نیاز دارد !
سرباز در بین مردم جار زد و سخن کورش را به گوششان رسانید...
مردم هرچه در توان داشتند برای کورش فرستادند !
وقتی که مالهای گرد آوری شده را حساب کردند ، از آنچه کزروس انتظار داشت بسیار بیشتر بود ...!
کورش رو به کزروس کرد و گفت : ثروت من اینجاست.اگر آنها را پیش خود نگه داشته بودم ، همیشه باید نگران آنها می بودم .
زمانی که ثروت در اختیار توست و مردم از آن بی بهره اند مثل این می ماند که تو نگهبان پولهایی که مبادا کسی آن را ببرد
*** یکی از شاگردان سقراط از وی پرسید: ازچه رو هرگز اندوهگینت ندیده ام؟ گفت از آن رو که چیزی را مالک نیستم که عدمش اندوهگینم کند...
کودک يهودي : پدر من به من گفته شما شرور، تروریست و حیوان صفت هستید
کودک فلسطيني: ولی پدر من چیزی بهم نگفته. آخه پدر تو اون رو کشته.
رابیندرانات تاگور با نمایندگان مجلس ایران 1932
در سال 1940 (هفت سال قبل از استقلال هندوستان) یکی از افسران بلند پایه انگلیس به رابیندرانات تاگور (شاعر برجسته هندوستان) گفت: در زیر سایه حاکمیت و قیومیت بریتانیای کبیر هندوستان افتخاری دارد، تلاش های آدمهایی نظیر گاندی، هندوستان را به گدایی و دریوزگی خواهد انداخت. تاگور خندید و گفت: «من از نخستین باری که در سال ۱۹۱۵ در شانتینیکتان میهمان ماهاتما گاندی بودم چندین بار از خصلت ها و آداب مردم ایران از او چیزهایی شنیده بودم تا اینکه هشت سال پیش ایران رفتم، مردم آزاده ایی را دیدم که برای استقلالشان جان می دهند و هیچ وقت در برابر کشورهای مهاجمی همچون انگلیس سر خم نکرده اند، من با گاندی موافقم و می دانم آزادی مردم هندوستان بیش از افتخاری که شما برای ما در نظر گرفته اید ارزش دارد».
در متن گویاست که ایرانیان چه تاثیر شگرفی بر باورها و مبارزات مردم هندوستان و بخصوص ماهاتما گاندی داشته اند ارد بزرگ اندیشمند کشورمان در مورد او می گوید : بارزترین و گرامی ترین گرایش گاندی، میهن پرستی او بود.
یک سال پس از این گفتگو تاگور درگذشت اما مردم هند به رهبری ماهاتما گاندی در ۱۵ آگوست ۱۹۴۷ برای همیشه کشورشان را از یوغ استعمار پیر انگلیس نجات بخشیدند.
سال 525 پیش از میلاد، سه سال پیش از غروب خورشید زندگی کورش هخامنشی پادشاه و فرمانروای ایران (ماد، پارس و پارت) و ملل تابعه در جشن مهرگان میزبان ریش سفیدان و بزرگان سراسر پهنه ایران زمین بود بزم باشکوهی که رایزنان و نمایندگان دیگر ملل شگفت زده از آن همه شکوه بودند . فرستاده ویژه اخموس (فرمانروا و فرعون مصر) دو دختر زیبا روی مصری با هدایایی دیگر پیشکش فرمانروای ایران نموده و شروع به ستایش دودمان هخامنشیان نموده و زیرکانه از دودمان ماد و مردم پارت، به تحقیر یاد کرد.
فرمانروای ایران گفت: من فرزند ماد، پارت و پارسم این یعنی ایران . آنگاه از سران ماد و پارت، که هر دو از کهنسالان بودند خواست آن دو دختر مصری را به عقد پسران جوان خویش در آورند . در طول سرگذشت دودمانهای تاریخی ایران، هیچ کجا ندیده ام یکی از این سه تبار ایرانی خود را قیوم دیگر تبارها و یا بی نیاز از آنها بداند. فرمانروایان ایران دیاکو (نخستین فرمانروای ایران - ماد)، کورش (فرمانروای ایران - پارس)، ارشک (فرمانروای ایران - پارت) نماد سه تبار جاویدان ایران هستند و پایه و ریشه چنین همبستگی جاودانه ایی، و از این روست که شکوهمندترین تاریخ دوران باستان از آن ایرانیان بوده است و همان گونه که ارد بزرگ برجسته ترین متفکر حال حاضر کشورمان می گوید : رویش نخستین تمدن باشکوه جهان، از گره خوردن سه تبار ایرانی ماد، پارس و پارت سرچشمه گرفته است .
در مورد فرعون مصر اخموش هم بگویم او را کمبوجیه فرزند بزرگ کورش هخامنشی از تخت به زیر کشید و به فرمانروایی ستمگر او پایان داد . سرنگونی اخموش دوره نوینی از آزاد زیستی و پایان برده داری را در آن سرزمین به ارمغان آورد . مورخین مصر و یونان تا توانسته اند از کمبوجیه به بدی یاد کرده اند که این خود گویای فرهمندی و پاکی کمبوجیه ایرانی است . کمبوجیه ایی که اسکندر تا پایان عمر می خواست همچون او باشد .
23 سپتامبر سال 542 ميلادي و در زمان پادشاهي خسرو انوشيروان، ارتش ايران شهر بندري سوخامي (تسوخامي) در آبخاريا را از روميان پس گرفت. رومي ها كه نام اين شهر (پايتخت كنوني آبخازيا) را به سباستوپوليس تغيير داده بودند پيش از عقب نشيني از شهر، بسياري از ساختمانها و ازجمله ارگ شهر را ويران ساخته بودند. ارگ ويران شده شهر كه بعدا براثر پيشروي دريا به زير آب فرو رفته است اخيرا توسط باستانشناسان شناسايي شده است. دولت ايران پس از اخراج روميان، به جاي مرمت عمارات خراب شده و در معرض خطر توفان دريايي، محله هاي تازه اي ساخت و بر شهر اضافه كرد. از جمعيت فعلي اين شهر كمتر از پنج درصدشان گرجي هستند و مابقي آبخيزستاني، روس، ارمني و .... ارتش ايران مركب از هنگهاي سوار زرهپوش (سربازان داراي روپوش فلزي و كلاه خود آهني) در اين عمليات روميان را از بندر باطوم (پترا) نيز بيرون راندند بگونه اي كه ديگر، رومي در قفقاز باقي نماند. برخي از مورخان رومي ادعا كرده اند كه به علت شيوع بيماري در نظاميان رومي بود كه پوليزاريوس به آنان دستور عقب نشيني داده بود. اين دومين نبرد ايران و روم در قفقاز در عصر خسرو انوشيروان بود و سرانجام روميان مجبور به پرداخت غرامت (طلا) شدند تا صلح برقرار شود. سوخامي تا صد سال پس از برافتادن دولت ساساني ايران به دست بازماندگان يك حكمران ايراني منصوب از جانب آنان دودمان اداره مي شد و در سال 736 به تصرف يك لشكر عرب درآمد.
به نوشته روزشمارتاريخ جهان، امير اسماعيل ساماني در ماه مه سال 900 ميلادي در شهر بخارا به خواست سران لشكرش كه اصرار داشتند به بغداد حمله كنند و به خلافت عباسيان پايان دهند پاسخ رد داد. شاه ساماني براي توجيه پاسخ خود، در يك اجتماع عمومي (اصطلاحا: بارعام) گفت كه بزرگترين برنامه ما بايد احياء زبان فارسي و فرهنگ نياكان باشد نه وسعت بخشيدن به قلمرو. اگر پيش از رسيدن به اين هدف كه واجب محض است، دست به لشكركشي به نقاط دوردست زنيم از هدف اصلي (احياء فرهنگ ملي) دور خواهيم شد. به علاوه ما با حمله نظامي به بغداد، دشمنان تازه براي خود خواهيم ساخت كه فعلا و در آغاز كار، به مصلحت ما نيست.
شاه عباس صفوى در شهر اصفهان با اندرونى خود سخت عصبانى شده و خشمگين مىشود ، در پى غضب او، دخترش از خانه خارج شده و شب بر نمىگردد ، خبر بازنگشتن دختر به شاه مىرسد ، بر ناموس خود كه از زيبايى خيره كنندهاى بهره داشت سخت به وحشت مىافتد ، ماموران تجسّس در تمام شهر به تكاپو افتاده ولى او را نمىيابند .
دختر به وقت خواب وارد مدرسه طلاّب مىشود و از اتفاق به درب حجره محمد باقر استرآبادى كه طلبهاى جوان و فاضل بود مىرود ، درب حجره را مىزند ، محمد باقر درب را باز مىكند ، دختر بدون مقدمه وارد حجره شده و به او مىگويد : از بزرگزادگان شهرم و خانوادهام صاحب قدرت ، اگر در برابر بودنم مقاومت كنى تو را به سياست سختى دچار مىكنم . طلبه جوان از ترس او را جا مىدهد ، دختر غذا مىطلبد ، طلبه مىگويد : جز نان خشك و ماست چيزى ندارم ، مىگويد : بياور ، غذا مىخورد و مىخوابد ، وسوسه به طلبه حمله مىكند ، ولى او با پناه بردن به حق دفع وسوسه مىكند ، آتش غريزه شعله مىكشد ، او آتش غريزه را با گرفتن تك تك انگشتانش به روى آتش چراغ خاموش مىكند ، مأموران تجسّس به وقت صبح گذرشان به مدرسه مىافتد ، احتمال بودن دختر را در آنجا نمىدادند ، ولى دختر از حجره بيرون آمد ، چون او را يافتند با صاحب حجره به عالى قاپو منتقل كردند . عباس صفوى از محمد باقر سؤال مىكند كه شب گذشته در برخورد با اين چهره زيبا چه كردى ؟ انگشتان سوخته را نشان مىدهد ، از طرفى خبر سلامت دختر را از اهل حرم مىگيرد ، چون از سلامت فرزندش مطلع مىشود ، بسيار خوشحال مىشود ، به دختر پيشنهاد ازدواج با آن طلبه را مىدهد ، دختر از شدت پاكى آن جوانمرد بهت زده بود ، قبول مىكند ، بزرگان را مىخوانند و عقد دختر را براى طلبه فقير مازندرانى مىبندند و از آن به بعد است كه او مشهور به مير داماد مىشود و چيزى نمىگذرد كه اعلم علماى عصر گشته و شاگردانى بس بزرگ هم چون ملا صدراى شيرازى تربيت مىكند !
موضوع عکس: غلامرضا تختی روبروی شاه ایستاده. سران کشوری و لشکری و امرای ارتش هم دور تا دور ایستاده اند. تختی در مقابل دیدگاه شاه، بازوبند پهلوانی کشتی ایران را کسب کرده. او حالا باید سرش را خم کند تا شاه، مدال را دور گردنش بیاندازد. اما نمی کند! شاه هم به روی خودش نمی آورد و دست هایش را بالاتر می برد و مدال را تقدیم می کند به مردی که هیچ گاه، سر خم نکرد.
چند واحد مسلح عرب كه مامور جلوگيري از بازگشت پيروز ساساني (پسر يزدگرد سوم) از چين به ايران شده بودند ششم ژانويه سال 663 ميلادي در سر راه خود، شهر بلخ يكي از چهار شهر بزرگ خراسان را تصرف كردند (مركز همان ساتراپي ايران كه يونانيان، «باكتريانا» نوشته اند).
«پيروز ساساني» به خواست پدرش يزدگرد سوم (كه در سال 651 ميلادي در مرو كشته شد)، براي جلب كمك نظامي تايزونگ، امپراتور چين از دودمان تانگ، از طريق كوههاي پامير (تاجيكستان امروز) به «چانگ آن» پايتخت آن زمان چين رفته بود كه در ايالت شيان واقع بود و بزرگترين شهر جهان بشمار مي آمد. چين كه در شمال شرقي فرارود (مرز امروز چين با تاجيكستان و افغانستان) با امپراتوري ايران همسايه بود همواره با ايرانيان مناسبات حسنه داشته است. «تايزونگ» پيش از رسيدن «پيروز ساساني» به «چانگ آن» درگذشته بود و پسرش «گائوزونگ» امپراتور تازه و سومين رئيس كشور چين از دودمان تانگ به پيروز مقام درباري داد، احترام بسيار كرد و در سال662 او را با يكي از ژنرالهاي خود به نام «پي شينگ جيان» با لشكري كامل روانه ايران كرد. «پيروز ساساني» پيشنهاد كرده بود كه اين لشكر تا سيستان (شهر زرنگ = زرنج و مركز ايالت نيمروز افغانستان امروز) با او باشد زيرا كه اطمينان دارد، ايرانيان پس از شنيدن خبر بازگشت وي، دسته هاي مقاومت تشكيل مي دهند و به ياري اش مي شتابند. ژنرال «پي» تنها تا شهر باستاني سغديانا (تاجيكها) به نام بالا سگون ( امروزه: توك ماك = توقماق واقع در قرقيزستان) با «پيروز» همراه بود و در اينجا دست به بهانه آوردن و تعلل زد و پيروز ساساني پس از نوميد شدن از حمايت نظاميان چيني، تنها با ايرانياني كه با وي بودند به منتهي اليه شمال شرقي ايران (سرزميني كه امروز تاجيكستان و شمالشرقي افغانستان را تشكيل مي دهد) بازگشته و دست به جمع آوري نيرو براي جنگ با اعراب زده بود و مردم هرات (بزرگترين شهر خراسان آن زمان) با شنيدن خبر بازگشت پيروز، بر ضد حكمران عرب شورش كرده و باعث نگراني اعراب حاكم بر ايران شده بودند كه چند واحد عرب را مامور متوقف ساختن «پيروز» و عقب زدن او به چين كرده بودند كه اين يگانها بلخ را تصرف كردند.
ادامه مطلب...