ایرانیها بیشتر اوقات شبانهروز را به مراقبت از خود و استراحت مشغولند و تنها ٢ ساعت و ٥٥ دقیقه فعالیت شغلی دارند.
به گزارش شهروند، مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود اعلام کرد: ایرانیان بالای ١٥سال در یک شبانهروز بهطور متوسط بیشترین زمان خود را به فعالیتهای نگهداری و مراقبت شخصی با ١٣ ساعت و ١٢دقیقه، فعالیت خانهداری با ٣ ساعت و ١٨ دقیقه، کار و فعالیتهای شغلی با ٢ ساعت و ٥٥ دقیقه و استفاده از رسانههای جمعی با ٢ ساعت و ٣ دقیقه، اختصاص دادهاند. مرکز آمار ایران در پاییز سال ٩٣ پژوهشی با عنوان طرح آمارگیری گذران وقت نقاط شهری انجام داد که این طرح با هدف ارایه اطلاعات مربوط به شناخت الگوی گذران وقت افراد ١٥ساله و بیشتر اجرا شد. در پرسشنامههای فردی، اعضای ١٥ساله و بیشتر خانوار فعالیتهای گذران وقت خود را در ٢٤ ساعت و به تفکیک کسرهای زمانی ١٥دقیقهای وارد کردند که گزیدهای از مهمترین نتایج این طرح اعلام شد.
ادامه مطلب...
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای در این حکم، با اشاره به اهمیت شورای عالی فضای مجازی در «مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات این عرصه»، و همچنین وظیفه اصلی این تشکیلات یعنی «سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامهریزی و تصمیمگیریهای لازم و بههنگام و نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در فضای مجازی»، 10 محور مهم وظایف و مأموریتهای شورای عالی فضای مجازی را ابلاغ کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
ادامه مطلب...
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار رئیسجمهور و اعضای شورای عالی فضای مجازی، این شورا را مرکز اصلی سیاستگذاری آگاهانه، مسئولانه و مقتدرانه در خصوص فضای مجازی خواندند و با اشاره به گسترش روزافزون و پرسرعت پدیده عظیم و بینظیر فضای مجازی تأکید کردند: باید با استفاده از تواناییها و استعدادهای جوان کشور و با سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و بدون از دست دادن زمان به سمت خروج از حالت انفعال در عرصه فضای مجازی، و حضور فعال و تأثیرگذار و تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب حرکت کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب، ایشان با اشاره به تأثیرگذاری گسترده فضای مجازی به عنوان یک قدرت نرم فوقالعاده در عرصههای مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، ایمان، اعتقادات دینی و اخلاقیات، بر لزوم طراحی مناسب و دقیق برای حفظ حریم امنیت فکری و اخلاقی جامعه در این عرصه تأکید کردند و افزودند: لازمه حضور فعال و تأثیرگذار در فضای مجازی، «تمرکز در تصمیمگیری»، «جدیت در اجرا بدون از دست دادن زمان»، «هماهنگی میان دستگاهها» و «پرهیز از موازیکاری و تعارض» است.
رهبر انقلاب همچنین برنامهریزی و حمایت دولت بهویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای گسترش صنایع مرتبط با فناوری ارتباطات را بسیار ضروری خواندند و تأکید کردند: گسترش این صنایع از طریق شرکتهای دانشبنیان، تأثیر بالایی در اشتغالزایی و تحول در اقتصاد کشور خواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین از زحمات رئیسجمهور و اعضای قبلی شورایعالی فضای مجازی و دبیران فعلی و قبلی این شورا تشکر کردند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب، حجتالاسلام والمسلمین روحانی رئیسجمهور و آقای مهندس انتظاری دبیر شورایعالی فضای مجازی گزارشی در خصوص اهمیت فضای مجازی و برنامهها و اقدامات شورایعالی و مرکز ملی فضای مجازی در دوره اول مسئولیت ارائه کردند. همچنین آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نکاتی در خصوص الزامات و اقتضائات مرتبط با فضای مجازی بیان کرد.
قطعا هر یک از ما دوست داریم میلیاردر شویم و داشتن پول حلال و فراوان آرزوی بیشتر آدم هاست؛ اما مهم ترین سؤالی که در ذهن ما به وجود می آید این است که چطور می شود واقعا پولدار شد و راه حل عملی آن چیست؟
به گزارش «تابناک با تو» در این مقاله می خواهم شما را با یک بازی جالب آشنا کنم؛ بازی که افکار اقتصادی شما را به چالش می کشد و شما را مجبور می کند، به فرصت های کسب درآمدی که در اطرافتان هست، به شیوه جدیدی نگاه کنید.
حدود دو سال پیش، از روی کنجکاوی در سمیناری که با همین موضوع برگزار شده بود، شرکت کردم و در کمال ناباوری با جوانی مواجه شدم که در همان سمینار پولش را 1000 برابر کرد و در انتهای مقاله، روش اجرایی این جوان خلاق را برای شما توضیح خواهم داد.
بازی از اینجا آغاز می شود که شما تصمیم می گیرید در 28 مرحله و با تلاش و کوشش و پیروی از قوانین بازی، خودت را به یک میلیاردر تبدیل کنی. گذر از مراحل مختلف بازی و موفقیت در آن، رابطه مستقیمی با میزان ریسک پذیری و روحیه کارآفرینی شما دارد و برای عبور از هر مرحله، باید یک بیزنس پلان هر چند کوچک داشته باشید.
ادامه مطلب...
ایرنا نوشت: زمان زیادی تا هفدهم سپتامبر (26 شهریور)، روز اعلام نظر کنگره آمریکا درباره 'برجام'، باقی نمانده و این سوال مطرح است که اگر نمایندگان کنگره آمریکا برجام را تصویب نکنند، سرانجام 'بزرگترین توافق سال' چه خواهد شد؟
صرف نظر از اینکه آمریکا، بنا به دلایل متعدد اقتصادی، حفظ منافع خود در آسیا و خاورمیانه و ... به این توافق نیاز دارد، حزب دمکرات به عنوان حزب حاکم در آمریکا و در راس آن باراک اوباما، در آستانه نزدیک شدن به دور آتی انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نیاز به تصویب توافق وین از سوی کنگره دارند تا از آن به عنوان برگ زرینی در کارنامه عملکرد خود و برگ برنده ای برای کسب آرا در دور آتی انتخابات بهره برداری کنند.
اوباما به مردان کنگره توصیه کرده است که رای مخالف به این توافق ندهند. او که بخوبی ازعواقب رای منفی به این توافق، هم برای حزب دمکرات و هم برای کشور و دولت های آتی آمریکا آگاه است، تهدید به وتوی هرگونه رای مخالف کنگره علیه برجام کرده است.
ادامه مطلب...
برقراری رابطه ی موازی خارج از چارچوب زندگی زناشویی یا به عبارت دیگر خیانت، یکی از دلایل شایع طلاق در ایران مطرح شده است که بنابر نظر کارشناسان به کمک آموزش، مشاوره و ایجاد فضای صمیمی، می توان از گسسته شدن زندگی جلوگیری کرد و اعتماد از دست رفته میان زوج را بازگرداند.
در گذر از راهروی های دادگاه خانواده و صحبت با وکیلان دادگستری و مراجعه کنندگان، حقیقتِ تلخ افزایش جدایی به دلیل خیانت های بعد از ازدواج آشکار می شود که با گسترش زندگی مدرن، دامنه ی وسعت آن هم گسترش یافته است تا آن جا که «اباصلت شادفر» رییس مجتمع قضایی خانواده شهرک محلاتی تهران، به تازگی در اظهارات خود از خیانت به عنوان یکی از عوامل افزایش طلاق در بین زوج ها یاد کرده است.
از نگاه صاحبنظرانی همچون «پروانه محمدخانی» روانشناس و استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، هر نوع رابطه ی عاطفی یا جنسی خارج از چارچوب روابط زناشویی که به صورت مخفیانه و به منظور رفع نیازهای عاطفی و جنسی با جنس موافق یا مخالف برقرار شود، برای زندگی زناشویی و خانوادگی افراد تهدیدی جدی به شمار می آید. حتی رابطه ی عاطفی ساده بدون حضور فیزیکی فرد مورد نظر هم از موارد خیانت به شمار می رود. مانند عاشق یک هنرپیشه، فوتبالیست یا شخصیت معروف شدن.
محمدخانی در گفت و گو با گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا گفت: ناآشنا بودن با روابط جنسی درست، نداشتن سلامت روحی و روانی، داشتن مشکل های هذیانی، شک و بدبینی نسبت به شریک زندگی و انتقام از رفتارهای نادرست طرف مقابل از علل و عوامل ایجاد رابطه ی موازی است.
چرایی به وجود آمدن این پدیده ی ناهنجار اجتماعی و قرار گرفتن آن در صدر جدول علت های جدایی، گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا را برآن داشت تا در گفت و گو با کارشناسان این حوزه، به واکاوی علت های خیانت، شناسایی عوامل اثرگذار در به وجود آمدن و راهکار حل و فصل آن بپردازد.
ادامه مطلب...
در هفتهها و ماههای اخیر کاربران شبکه اجتماعی تلگرام با خیل استیکرهای فارسیزبان مواجه شدهاند. در این میان اگرچه از نظر فرهنگی بسیاری از این استیکرها بهلحاظ استفاده از زبان فارسی و شخصیتهای آشنا برای مردم مقبولیت قابلتوجهی داشت اما در قالب برخی از آنها در مواردی با شخصیتهای سیاسی نیز شوخیهایی شده یا سمتوسوی این استیکرها فراتر از اخلاقیات رفته و در مواردی حتی حریمهای اخلاقی را زیرپا گذاشته است.
اما نکته جالبتر آنکه بستههای استیکری تلگرام در بزرگترین اپمارکت ایران حداقل ۱۰۵ میلیون تومان به فروش رسید. این رقم از آن روست که از ماههای پایانی سال گذشته میزان استفاده از پیامرسان تلگرام رشد قابلتوجهی داشته است و روزانه بر رنج مخاطبان ایرانی آن افزوده میشود.
یک محیط گرافیکی ساده با امکاناتی نظیر ارسال پیامهای متنی، صوتی و تصویری در کنار استیکرهای جذاب و قابلتولید توسط مخاطبان از جمله امکاناتی است که تلگرام را محبوب ایرانیها کرده و بیشترین میزان بازدید از سایت آن مختص آیپیهای ایران است.
ادامه مطلب...
از هفته گذشته میزبانیهای ایران در مسابقات لیگ جهانی والیبال شروع شد و تیم ملی کشورمان در دو بازی نخستش توانست آمریکا، مدافع عنوان قهرمانی را از پیش رو بردارد. این مسابقات این هفته و هفته بعد هم با حضور شاگردان کواچ در مقابل لهستان و روسیه ادامه خواهد داشت.
برگزاری بازیهای لیگ جهانی در ایران، فرصت خوبی برای هواداران ورزش بود تا در ساعات ابتدای شب خودشان را به سالن ورزشگاه آزادی برسانند و از تیم کشورمان حمایت کنند. غیر از مردم که طعم یک همنشینی جذاب و پرهیجان را چشیدند، میزبانی از این مسابقات برای صداوسیما هم فرصت خوبی بود تا دست به کسب درآمد بزند. این گزارش، برخی از درآمدهای تلویزیون کشورمان را از ناحیه پخش مسابقات والیبال ایران و آمریکا مرور میکند.
ادامه مطلب...
بر اساس اسنادی که سایت ویکیلیکس اخیرا منتشر کرده، چارلز ناس، کاردار سفارت آمریکا در تهران در گزارشی محرمانه درباره آتشسوزی سینما رکس آبادان در 28 مرداد 1357، به نقل از یک «منبع آگاه در میان اپوزیسیون مسلح» نوشت که حکومت ایران به طور ضمنی اجازه چنین کاری داده است.
به گزارش تاریخ ایرانی، متن کامل گزارش محرمانه چارلز ناس به این شرح است:
«تاریخ: سهشنبه، 22 آگوست 1978
خلاصه: تمامی مطبوعات تهران در 21 - 22 آگوست به طور کامل به اخبار آتشسوزی سینما رکس پرداختند. تعداد کشتهشدگان به صورت غیررسمی 430 نفر برآورد شده است. جزئیات هنوز مشخص نیست. مقامات میگویند که تروریستها دور تا دور سینما گازوئیل ریخته و سپس آن را شعلهور کردند، ولی برخی از شاهدان صدای انفجار شنیدهاند. مطبوعات همدردی و خشم مردم را گزارش میکنند. رهبران اپوزیسیون بدگمان هستند ولی اظهارنظر عمومی نمیکنند.
ادامه مطلب...
«قضیه دور دور مثه قضیه پروفایلپیکچر صفحههای فیسبوک میمونه؛ آدمی که عکسش توی صفحشه، خودِ واقعیش نیس؛ آدمای داخل ماشینا هم همینجورین. واقعیتش اینه هرجا بشه بلواری پیدا کرد که بتونیم توش دور بزنیم، میشه دور دور؛ فرقی هم نمیکنه، این بلوار میتونه هر کجای ایران باشه؛ چه توی سعادتآباد و اندرزگو، چه توی خزرشهر و یا حتی شیراز؛ هرجا که از شر ایست و بازرسی در امون باشه.» اینها را «داریوش» از قدیمیها و به قول خودش متخصصان دور دور میگوید؛ کسی که از اطرافیان «پریوش» هم به حساب میآید؛ کدام «پریوش»؟ «پریوش اکبرزاده»، راننده پورشه زردرنگی که ساعت ٤ صبحِ یکی از روزهای هفته پیش در خیابان شریعتی به یک مانع (درخت) برخورد کرد و همراه سرنشین دیگر خودرو از دنیا رفت؛ تصادفی که برخلاف دیگر تصادفهای ساعتیای که در پایتخت اتفاق میافتد، از یاد نرفت و با تحلیلهای متفاوتی برای تبیین پدیده «دور دور» مواجه شد.
ادامه مطلب...
روزنامه آمريکايي سياتل تايمز با اشاره به بيانات اخير رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هستهاي نوشت: از اين سخنان ميتوان فهميد رهبر ايران هنوز آمريکا را دشمن اصلي خود ميداند، دوم اينکه غرب بيش از (آيتالله) خامنهاي خواستار رسيدن به توافق است؛ زيرا وي گفت: «من هرگز در مورد مذاکره با آمريکا خوشبين نبودهام».
اين روزنامه مينويسد: مواضع رهبر ايران به هيچ وجه تغيير نکرده است. اين موضوع نشان ميدهد چرا مذاکرهکنندگان غربي مجبور بودند بسياري از مطالبات اوليه خود را کنار بگذارند. آمريکا از ابتدا بر پايان برنامه هستهاي ايران و تعليق غنيسازي اصرار داشت، اما براي اينکه ايران از مذاکرات خارج نشود واشنگتن در اين مورد تسليم شد.
سومين درس از سخنان رهبر ايران اين بود که (آيتالله) خامنهاي خواستار اعتماد تمام و کمال غرب بود در حالي که در عوض بيشترين ميزان نارضايتي را نشان ميدهد.
روزنامه آمريکايي ميافزايد: او در سخنانش احساس برتر بودن مذهبي را نسبت به غرب دارد و بارها گفته که غرب بايد به کلي همه تحريمها را در روز امضاي توافق لغو کند و هيچ ناظري نميتواند تأسيسات نظامي ايران را بازديد کند.
سياتل تايمز خاطرنشان کرد: چهارمين نکته در سخنان رهبر ايران اين بود که آمريکا و ايران واقعيتهاي متفاوتي را ميبينند و آمريکاييها دروغ ميگويند.
اين روزنامه در پايان نوشت: اوباما تصور ميکند ايران تغيير کرده اما آمريکا معمولاً هرگز به درستي جريانات را در خاورميانه پيشبيني نکرده است. دولتهاي قبلي آمريکا چه دموکرات و چه جمهوريخواه همواره منتظر نقطه عطف در خاورميانه بودهاند اما خورشيد آمريکا هرگز طلوع نميکند.
ناصرالدين شاه قاجار در عين آنکه در زمره اولين چهره هايي است که در تاريخ عکاسي ايران تصويرش بر صفحه "داگرئوتيپ" ثبت شده است، خود از پيشگامان تاريخ عکاسي در ايران به شمار ميرود.
به گزارش مجله تاريخ فراديد، ناصرالدين شاه قاجار در کنار علاقه به شعر و نقاشي از اولين برخورد با دوربين عکاسي و قرار گرفتن در مقابل دوربين عکاسان فرنگي مجذوب اين پديده شد و با داير کردن نخستين عکاسخانه ايران و آوردن معلمان فرنگي عکاسي به دارالفنون، خود نيز يادگيري مهارت ها و فنون آن را آغاز کرد.
شايد علاقه ناصرالدين شاه به عکاسي به زماني برگردد که ژول ريشار نخستين معلم زبان فرانسه مدرسه دارالفنون با دوربين اهدايي ملکه ويکتوريا از او عکاسي و شاه جوان را از ديدن تصوير خود سخت ذوق زده کرد.
اين ذوق و علاقه باعث شد ناصرالدين شاه وقتي 19 سال داشت دستور دهد با دوربين عکاسي از تخت جمشيد گزارش تصويري بگيرند و براي او بياوردند. او همچنين دستور داد آقا رضاخان اقبالالسلطنه، از درباريان نزديک شاه، عکاسي را از فرانسيس کارلهيان عکاس فرانسوي بياموزد تا بتواند در سفرهاي مختلف همراه ناصرالدين شاه باشد و از او عکاسي کند.
در اين ميان خود ناصرالدين شاه با علاقه و پشتکار خاصي کار يادگيري عکاسي را دنبال ميکرد و از هر فرصتي براي عکاسي يا سوژه عکس شده استفاده مي کرد. سوژههاي ناصرالدين شاه براي عکاسي زنان حرمسرا، وقايع روزمره در کاخ سلطنتي، پرتره نزديکان و درباريان، اردوکشيها، ييلاقها، سفرها، مراسم سلام، اسب دوانيها، شهرها، طبقات مختلف مردم، رجال و البته خودش بود.
ناصرالدين شاه يکي از عکاساني بود که به گرفتن عکس سلفي بسيار علاقه داشت و ذوق آن را داشت که سوژه و عکاس خودش باشد؛ عکس زير يکي از همين موارد است. شاه قاجار در اين عکس که مربوط به سال 1282ه.ق است و نسخه اي از آن در آلبوم خانه کاخ گلستان نگهداري ميشود به خط خود نوشته: اين عکس خودم را خودم در اندرون انداختهام.
شکار بالگردهاي چند ميليون دلاري با يک يا چند مين جهنده صياد که قيمتي دهها برابر کمتر از بالگردها دارند، بسيار کمهزينه و کمزحمت است و اين يعني سورپرايز سپاه پاسداران براي بالگردهاي مهاجم چند ميليون دلاري.
وقتي در ميان تجهيزات و تسليحات ايراني، نام صياد به ميان ميآيد، ناخودآگاه، ذهنها به سوي سلاح تک تيرانداز دقيقي ميرود که کاليبرش 12.7 و برد آن بيش از 1500 متر است، که اين روزها نمونه دوم آن نيز عملياتي شده است، اما صياد فقط سلاح تکتيرانداز نيست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يک سلاح در نوع خود جالب در اختيار دارد که صياد نام دارد اما اين سلاح، اسلحه انفرادي نيست بلکه يک مين زمين پايه و جهنده است.
مين ها به طور کلي به چند دسته تقسيم ميشوند، مينهاي دريايي شايد در اين مجموعه، اين روزها مشهورترين مينهاي ايراني باشند که "صدف" يکي از آن مجموعه است.
مينهاي ضدنفر و مينهاي ضدزره نيز جزو ديگر دستههاي مينهاي ايراني به شمار ميروند که در آخرين نمونه، مين کنار جادهاي رميت اواسط سال گذشته رونمايي شد. اين مين کنترل از راه دور، قادر است با ايجاد يک حجم انفجار بسيار بالا، يک ستون زرهي را در شعاع 100 تا 150 متري منهدم کند.
ادامه مطلب...
«آقا راه خدعه را بست» عنوان يادداشت روز روزنامه کيهان به قلم محمد ايماني است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
1- تلاطم امواج، هر چند زورقها را واژگون کند اما قادر به هماوردي با دريا و اقيانوس نيست. بلکه هر چه امواج متلاطمتر باشد، عظمت دريا بيشتر به چشم ميآيد. همان روح خدايي(ره) که درباره خبر فتح خرمشهر فرمود «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، خبرهاي ناگوار را هم با آرامش پذيرا ميشد چنان که در ماههاي آغازين جنگ وقتي خبر سقوط يکي از شهرها را به ايشان ميدهند، فقط ميگويد «جنگ همين است ديگر»! و بعد «اللهاکبر»! تکبيرهًْ الاحرام ميگويد و به نماز ميايستد. از متن همان طمأنينه و آرامش مبتني بر توکل حضرت حق است که امروز پايگاههاي مهم استکبار يکي پس از ديگري در چهار گوشه غرب آسيا سقوط ميکند.
2- روز پنجشنبه گذشته آن هنگام که رهبرمعظم انقلاب به ارزيابي مذاکرات هستهاي پرداختند، آنچه بيش از همه به چشم آمد، وقار و آرامش و متانت ايشان با وجود بيان دغدغههاي مهم درباره اين مذاکرات بود چنان که پايگاه اينترنتي گروهک ملي-مذهبي در تحليل خود خاطر نشان کرد «پاسخ آيتالله خامنهاي به مصاحبه اوباما با نيويورک تايمز- که تفاهم لوزان را پيروزي بزرگ ديپلماتيک خوانده بود- نوعي خونسردي بود... رهبر جمهوري اسلامي به خاطر نقش ايران در پروندههاي مهم منطقهاي، داراي برگهاي برنده و ميدان مانور است. تأکيد او بر اجماع داخلي در کشور در شرايطي بود که اوباما از اختلاف در آمريکا و نوعي موازيسازي سخن گفت». اين برداشت البته، غريب نيست.
ادامه مطلب...
مدتی است که همه از آثار رفع تحريمها در اقتصاد ايران ميگويند و منتظرند تا توافقات نهايي شده و قفل محدوديتها بشکند، اما همه چيز به اينجا ختم نميشود.تحريمهاتنها ۳۰درصد گره اقتصاد را ميگشايند.
يک هفتهاي است که با صدور بيانيه لوزان، همه از آثار رفع تحريمها در اقتصاد ايران ميگويند و منتظرند تا توافقات نهايي شده و قفل محدوديتها بشکند، اما همه چيز به اينجا ختم نميشود، چراکه تحريمها، تنها حدود ۳۰ درصد گره اقتصاد ايران را باز ميکند. اقتصاد ايران اکنون سه قفله است و ممکن است يک قفل آن با تحريمها باز شود، اما دو قفل ديگر در دست دولت است که بايد با مجموعه تدابيري که در نظر ميگيرد، زمينه را براي شکوفايي اقتصادي ايران و حضور سرمايهگذاران خارجي فراهم کند.
ادامه مطلب...
سياست خارجي غلط ترکيه در اين سالها باعث انزواي سياسي اين کشور شده است، به نظر ميرسد سخنان ضد ايراني اردوغان واکنشي عصبي به افزايش عمق استراتژيک و معنوي ايران در منطقه و حربهاي براي پوشاندن شکستهاي اين کشور باشد.
نگاهي به سياست خارجي ترکيه در اين سالها نشان دهنده آن است که هرگاه مقامات ترک مقابل مسائل منطقهاي خود را در ورطه شکست ميبينند، تيغ تند اعتراضات خود را عليه کشورمان نشانه ميروند تا شايد با اين حربه کمي از تلخي شکستهاي اين کشور کم کنند. ترکيه که سياست خارجي خود را بر پايه پراگماتيسم يا همان عملگرايي سياسي سامان داده که البته بيشتر به سمت منفعت گرايي سياسي سوق پيدا کرده، در همين جهت نيز دچار آفاتي شده است. يکي از آفات مهمي که چنين رويکردي در بر داشته است بياعتباري دولت ترکيه در ميان ملتهاي مسلمان است. سياستي که ترکيه در سوريه و سپس در عراق در پيش گرفت، هزينههاي زيادي به اين کشور در بعد بينالمللي و داخلي تحميل کرد و به سياستمداران ترک ياد داد که نميتوان با سياست منفعتگرايي تنها به فکر سود بود و از هزينههاي سياسي فرار کرد.
ادامه مطلب...
آيا توافق هستهاي ميتواند به تبديلشدن ايران به متحد قدرتمند آمريکا در منطقه خليجفارس بينجامد؟ اين امر امکانپذير است بهخصوص آنکه پس از تفاهم اخير لوزان «زلزلهاي سياسي» ايجاد شده است. باوجود آنکه در اين ميان «اگر»هاي بسياري وجود دارد، از جمله اگر رژيم اسراييل به تاسيسات هستهاي ايران در اقدامي خودسرانه حمله نکند، اگر مخالفان تحريم در داخل ايران سعي نکنند اقدامي غيرمنتظره انجام دهند و اگر ايران با پارامترهاي کليدي سازگار باشد، ميتوانيم بگوييم پس از گذشت ٣٦سال از عمر جمهورياسلاميايران اين کشور ميتواند به ابرقدرت منطقهاي تبديل شود.
ادامه مطلب...
عربستان، قطر و امارات به عنوان کشورهاي عضو شوراي همکاري خليجفارس به همراه مصر، اردن، مراکش، پاکستان و سودان حملات هوايي را عليه نيروهاي حوثي در يمن انجام ميدهند که تامل هر آمريکايي را ميطلبد. حوثيها شيعياني هستند که تا حدودي مورد حمايت ايران هستند اما با وجود اين، حمله اخير نهتنها باعث بهبود وضعيت يمن نخواهد شد بلکه براي ثبات عربستانسعودي در ميانمدت تا بلندمدت خطرناک خواهد بود. علاوه بر اين نبايد به طور مبالغهآميز، نقش جمهوري اسلامي ايران در يمن را زياد دانست. شوراي همکاري خليجفارس و شرکا حتي با کمک آمريکا فاقد اين توانمندي هستند که مانند عمليات موفق هوايي آمريکا در زمينگير کردن داعش در عراق و سوريه در عمليات زميني، حوثيها را شکست دهند. آنها با کمک کافي آمريکا قطعاً ميتوانند آسيبهايي را به حوثيها وارد کنند اما نميتوانند موازنه قدرت در داخل يمن را تغيير دهند. اگر حملات هوايي شکست بخورد- که احتمال شکست آن از پيروزي آن بيشتر است- اين خطر جدي وجود دارد که همه دولتها تصميم به حمله زميني بگيرند و مداخلهاي که ترکيب اصلي آن را نيروهاي نظامي سعودي تشکيل ميدهند، شکل گيرد.
ادامه مطلب...
شکنجه که در سادهترين تعريف خود، به آزار جسمي يا روحي براي مجبور کردن کسي به کاري اطلاق ميشود، يکي از روشهاي پليد افراد يا حکومتها براي رسيدن به اهدافشان است. شکنجهي زندانيان بهخصوص زندانيان سياسي يا به عبارتي افرادي که به دليل فعاليتهاي سياسي زنداني شدهاند، از روشهاي معمول دولتهاي ديکتاتور جهت گرفتن اعترافات غيرواقعي يا ممانعت آنان از فعاليتهاي سياسي است.
مصداق بارز اين نوع شکنجه در دوران معاصر را ميتوان در رژيم پهلوي سراغ گرفت. در اين رابطه، محمدرضاشاه پهلوي با تشکيل دو نهاد مخوف ساواک و کميتهي مشترک ضدخرابکاري، سختترين شکنجهها را در حق مخالفان خود اعمال نمود. اين دو سازمان که با حمايت و آموزش نيروهاي آمريکا و اسرائيل شکل گرفته بودند، مهمترين سازمان اطلاعاتي و امنيتي رژيم محسوب شده و با عملکرد خود، نقش مهمي در بروز نارضايتيهاي مردمي و نيز تشديد خفقان سياسي کشور داشتند.
ساواک که در سرکوب عناصر مخالف نظام سلطنتي فعاليت گستردهاي داشت، بهعنوان عامل شکنجه و قتل بسياري از مخالفان حکومت پهلوي شناخته ميشد. کميتهي ضدخرابکاري نيز که با مشارکت برخي از عوامل ساواک در سال 1350 تشکيل گرديد، نقش مهمي در سرکوب و اعمال بدترين شکنجهها داشت که در اين نوشته به تشريح برخي از انواع اين شکنجهها پرداخته ميشود.
ادامه مطلب...
رييسجمهور آمريکادر آخرين پيام تبريک خود به مناسبت عيد نوروز گفت که سال جديد بهترين فرصت در طول دهههاي گذشته براي پيگيري آغاز روابط مختلف ايران و آمريکا در آينده است.
از سالي که اوباما به کاخ سفيد آمده است هر سال پيام تبريک نوروزي را براي مردم ايران منتشر کرده است ، پارسينه در اين گزارش به بررسي پيامهاي تبريک اوباما پرداخته است :
ادامه مطلب...